Lindor L25000, ’s werelds grootste horizontale trommelmenger

icon.highlightedarticle.dark Management
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Lindor L25000, ’s werelds grootste horizontale trommelmenger

Al meer dan 10 jaar ontwerpt en bouwt Lindor mengers met een mengvolume van 25.000 liter. Dat is nagenoeg de inhoud van een bulkwagen en daarmee de grootste horizontale trommelmenger ter wereld! Een uitzonderlijke menger als deze brengen wij daarom graag bij u onder de aandacht.

Ook deze reus met een gewicht van 22.500 kg is ‘gentle’ voor het product. De grote roestvaststalen trommel met een diameter van 3,6 meter, geschikt voor een batchgewicht van zo’n 15.000 kilogram, roteert met maximaal 4 omwentelingen per minuut. De 6 vaste schoepen zijn zodanig in de mengtrommel aangebracht dat het product intensief maar met respect gemengd wordt. Ondanks het grote volume van 25.000 liter is de menger al geschikt voor batches vanaf 2500 liter wat een zeer flexibele inzetbaarheid mogelijk maakt.

Het stromingspatroon van het product tijdens het mengen lijkt op dat van een dubbele helix, waarbij ieder individueel deeltje zijn eigen traject volgt. Omdat er geen dode punten in de menger aanwezig zijn en ieder deeltje constant in beweging is, wordt ontmenging tot een minimum beperkt. De meeste producten zijn binnen een tijd van 4-7 minuten volledig homogeen gemengd, waarna de trommel zich geheel zelf leeg draait.

Het grote voordeel van deze mengtechniek is dat er geen mechanische krachten op het product worden uitgeoefend, waardoor breuk en opwarming vrijwel niet voorkomen en de producten hun uitgangskarakteristieken behouden. Dus ook deze extreem grote mengers zijn uitermate geschikt voor kwetsbare granulaten, poeders en natuurproducten zoals die vaak voorkomen in de voedselverwerkende, chemische en farmaceutische industrie.

Ondanks het enorme volume van deze mengers is er toch maar een zeer beperkte hoeveelheid energie nodig, ca. 29 kW voor een batch van 15.000 kg, en is het verschil tussen in- en uitlaat slechts 1100 mm!
Ook het reinigen en onderhouden van de menger wordt aanzienlijk verkort en vergemakkelijkt door het ontbreken van bewegende delen in de mengtrommel.

Geschreven door

Lindor Products B.V.

LINDOR houdt zich bezig met de ontwikkeling, productie en verkoop van mengers voor droge producten. De optimale, absoluut breukvrije menging van het product is waar onze mengers zich onderscheiden van... Lees meer