Lijnzaadkalibratie voor NIR analyser

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Lijnzaadkalibratie voor NIR analyser
Article image of: Lijnzaadkalibratie voor NIR analyser

De Infraneo NIR analyser van Chopin Technologies wordt sinds kort ook geleverd met een kalibratie voor lijnzaad. Met deze kalibratie voor lijnzaad is een snelle voorspelling van de concentraties vocht, eiwit, vet en Omega3-vetzuren mogelijk.

Lijnzaad is het zaad van vlas en wordt gebruikt als grondstof voor lijnzaadolie dat met behulp van een oliemolen uit het zaad wordt geperst. De Omega 3-vetzuren zijn belangrijk omdat er positieve eigenschappen aan worden toegeschreven bij het voorkomen van hart- en vaatziekten, artritis en depressies.

De Infraneo NIR analyser is naast lijnzaad geschikt voor het meten van diverse parameters in ongemalen producten zoals tarwe, gerst, mais, koolzaad, soja maar ook van gemalen producten zoals meel en bloem. Door de unieke „SAM“ monochromator, die stabieler is dan de traditionele scannende monochromator, heeft de Infraneo NIR analyser een goede reproduceerbaarheid en nauwkeurigheid van de analyses. De bediening is eenvoudig dankzij de ingebouwde PC met kleuren „touchscreen“.

Inventech Benelux heeft een ruime ervaring met NIR apparatuur voor diverse applicaties. Naast Chopin Technologies vertegenwoordigen wij in de Benelux ook ASD Inc.

Geschreven door

Inventech Benelux BV

Inventech Benelux biedt technisch hoogwaardige analyseoplossingen voor laboratoria en de procesindustrie om producten en processen kostenefficiënt en duurzaam te optimaliseren. Met onze hoogwaardige producten, inventieve oplossingen en service gerichte aanpak... Lees meer

We gebruiken cookies

Wij gebruiken cookies om ons verkeer te analyseren. Wij delen ook informatie over je gebruik van onze site met onze sociale media, reclame- en analysepartners.

Lees meer