Lezing tijdens IP2010 door INADCO

icon.highlightedarticle.dark Management
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Lezing tijdens IP2010 door INADCO

Tijdens de beurs Industrial Processing 2010 zal op dinsdag 5 en woensdag 6 oktober, op uitnodiging van NPT, INADCO Moisture Measurement BV een lezing houden met als onderwerp Vochtmeten in inhomogene Bulkmedia, inline en online. De lezing wordt verzorgd door dhr. Coolen en start beide dagen om 12:00 uur, in theater blauw (hal 11 stand 11.B073).

Inline vochtmeten in inhomogene bulkmedia is met de bekende gangbare meetmethodieken als Near Infra Red en Capacitief meten, vaak niet mogelijk door de inhomogeniteit en de grove structuur. Voor veel processen zou het wél erg wenselijk zijn om te meten omdat daarmee meer consistent geproduceerd kan worden. Daardoor kan de kwaliteit verbeteren, en vaak gaat dat ook nog gepaard met een reductie in energieverbruik.

Met de door INADCO Moisture Measurement BV ontwikkelde methode zijn er nu nieuwe mogelijkheden voor tal van processen. Met deze methode kunnen namelijk inline en online volledig geautomatiseerd zeer grote monsters gemeten worden. Daardoor is het effect van inhomogeniteit, structuurverschillen en de grove structuur sterk verminderd.

Tijdens de lezing zal er door middel van een praktijkcase dieper worden ingegaan waarom de bekende gangbare meetmethodieken niet de gewenste resultaten opleveren.

De lezingen zijn beide dagen kostenloos bij te wonen.

Geschreven door

INADCO

INADCO Engineering INADCO Moisture Measurement ontwikkelt en produceert meetapparatuur geschikt voor het meten in processen met fijne en grove inhomogene stortgoederen, zonder gebruik te maken van talloze calibratielijnen voor elk product. Specialiteit... Lees meer