LevelMonitor introduceert de M-Series: Remote Telemetry Unit [RTU]

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: LevelMonitor introduceert de M-Series: Remote Telemetry Unit [RTU]

De nieuwe M-Serie is, uiteraard tezamen met de niveau- c.q. inhoudsmeting, de enige benodigde apparatuur op remote lokatie om tegen geringe initiële kosten inzage te verkrijgen in de voorraadstanden van tanks en/of silo’s.

Een RTU uit de M-Serie is voorzien van een zogenaamd Quad-band GSM/GPRS modem, waardoor deze kan verbinden met elk GSM netwerk ter wereld. De meetwaarden kunnen vervolgens met elke gewenste tijdsinterval draadloos naar het LevelMonitor internetportaal verstuurd worden. Doordat dit portaal 24 uur/7 dagen in de week bewaakt wordt, kan een beschikbaarheid van 99%(!) gegarandeerd worden.

Doordat alle analoge én digitale ingangen van de M-Serie reeds galvanisch gescheiden zijn en de RTU zowel 12-24 Vac/dc als 110-230 Vac gevoed kan worden, is de M-Serie eenvoudig te gebruiken in alle (bestaande) situaties en toepassingen. De M-Serie kan desgewenst zelfs de aangesloten instrumenten van 24 Vdc voedingsspanning voorzien.

De interne oplaadbare batterij draagt er onder meer zorg voor dat gebruikers geïnformeerd worden wanneer er veranderingen optreden in de voeding.
De M-Serie kan tevens alarmeren wanneer meetwaarden onder- dan wel overschreden worden en de gebruiker kan, onafhankelijk van de opgegeven tijdsinterval, op elk gewenst moment de actuele voorraadstand opvragen.

Het geheel is, inclusief de GSM-antenne, ondergebracht in een slagvaste kunststof behuizing, beschermingsklasse IP67, welke geschikt is voor montage aan een pijpleiding of wand.

Geschreven door

LevelMonitor

U kunt nu het niveau of de inhoud van elke tank en silo, waar ook ter wereld, bekijken via internet. Waar u ook bent, LevelMonitor biedt u de mogelijkheid om... Lees meer