Lanxess neemt DSM Elastomers over

icon.highlightedarticle.dark Management
32 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023

Lanxess heeft de acquisitie van DSM Elastomers afgerond. De transactie werd zowel wettelijk als financieel effectief op 1 mei 2011. DSM Elastomers produceert onder de merknaam Keltan het synthetisch rubber EPDM. EPDM wordt vooral in de auto-industrie gebruikt, maar ook bij het modificeren van kunststoffen, in de kabelindustrie, de bouwsector en als olieadditief.

DSM Elastomers, gevestigd in het Nederlandse Sittard-Geleen, heeft wereldwijd zo’n 420 werknemers. De EPDM-fabriek in Sittard-Geleen heeft een jaarcapaciteit van 160.000 ton. De EPDM-fabriek in het Braziliaanse Triunfo heeft een capaciteit van zowat 40.000 ton. LANXESS heeft het hoofdkwartier voor de gezamenlijke EPDM-activiteiten van het Duitse Marl naar Sittard-Geleen verhuisd.

De business unit Technical Rubber Products (TRP) van LANXESS verkoopt zijn EPDM producten onder de merknamen Buna EP en Keltan. Lanxess produceert momenteel al EPDM op zijn sites in het Duitse Marl en het Amerikaanse Orange.

Lanxess had in 2010 een omzet van 7,1 miljard euro en telt momenteel ongeveer 14.850 personeelsleden in 24 landen. Het bedrijf is wereldwijd aanwezig in 45 productievestigingen. De kernactiviteit van Lanxess is de ontwikkeling, vervaardiging en de verkoop van kunststoffen, rubbers, halffabrikaten en chemische specialiteiten.

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Inschrijvenicon.arrow--dark