Kunststofvrije compost met Steinert UniSort Black

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Kunststofvrije compost met Steinert UniSort Black
Article image of: Kunststofvrije compost met Steinert UniSort Black
Article image of: Kunststofvrije compost met Steinert UniSort Black
Article image of: Kunststofvrije compost met Steinert UniSort Black

Compost is meer en meer vervuild met stenen, glas en kunststoffen in allerlei vormen en kleuren (ook zwart). Lichtere folies worden waar mogelijk met een windshifter verwijderd maar massievere kunststoffen gedragen zich net als hout waardoor ze in het compost achterblijven. Hierdoor blijft de vervuiling in de compost en betaald men hoge afvoerkosten.
De stoorstoffen vindt men vooral in de zeefoverloop. Deze grote fracties worden normaal terug verwerkt om opnieuw te worden gebruikt in de compostering. Soms is echter de vervuiling zo erg dat enkel afvoeren ( oa thermische verwerking) de enige optie is.
Steinert Elektromagnetbau GmbH heeft de UniSort Black ontwikkeld om dit soort (afval)stromen terug naar een waardevol product om te zetten. Deze revolutionaire camera technologie ziet folies zowel als harde kunststoffen in allerlei vormen en kleuren. Ja, ook de zwarte kunststoffen worden gedetecteerd. Deze eigenschap is uniek tegenover de bestaande NIR technieken die geen zwarte kunststoffen kunnen detecteren.
Na reiniging van de compost zeefoverloop met de Steinert Unisort Black beschikt men over een kunststofvrije hout fractie, klaar voor verdere verwerking. Dus ipv de vervuilde hout fractie af te voeren aan hoge kost, wordt die terug volledig ingezet als grondstof. De hoeveelheid vervuiling dat nog moet worden afgevoerd, is hiermee sterk gereduceerd. Een win-win situatie dus.
Deze Unisort Black technologie kan zowel vast als semi-mobiel in nieuwe of bestaande installaties worden ingebouwd.

BULK .ID vertegenwoordigt Steinert Elektromagnetbau GmbH in België, Luxemburg en Frankrijk. BULK .ID engineert, bouwt en onderhoudt machines en turnkey sorteerlijnen voor de recycling industrie. Men beschikt tevens over een breed gamma aan mobiele oplossingen voor de Compost industrie.

Geschreven door

Lybover Recycling (BULK .ID)

BULK .ID (Lybover Recycling) is sterk in handling en separation van bulkgoederen. Lees meer

We gebruiken cookies

Wij gebruiken cookies om ons verkeer te analyseren. Wij delen ook informatie over je gebruik van onze site met onze sociale media, reclame- en analysepartners.

Lees meer