Kunststofventilator CO2-dosering

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Kunststofventilator CO2-dosering

Achtergrond
Een klant in de glastuinbouw garandeert producten met een lange levensduur en hoge betrouwbaarheid. Daarom was het voor hun zaak om een hoogwaardige oplossing te vinden voor het juist doseren van CO2 in de kassen. De ventilatiesystemen die zij leveren moeten betrouwbaar, robuust en solide zijn.

Uitdaging
We moesten een concept bedenken dat kwalitatief hoogwaardig is, prijstechnisch interessant, maar ook een lange levensduur garanderen. Deze combinatie van producteisen is natuurlijk niet altijd eenvoudig in een product te combineren. De gewenste ventilator moest geschikt zijn om CO2 uit rookgassen van een verbrandingsketel of WKK(warmtekrachtkoppeling)-installatie in een teelruimte te brengen. Zodat de groei van planten wordt bevorderd.

Oplossing
Voor deze klant hebben wij een ventilator ontwikkeld, gedeeltelijk uit kunststof en RVS. De ventilator is opgebouwd op een hoogwaardig RVS-frame, dat bestaat uit een motorsteun en achterplaat om de RVS-waaier op te monteren. Daarna wordt het kunststof gelaste huis eromheen gebouwd. Er is gekozen voor een RVS-waaier, omdat er soms temperaturen tot 60 graden bereikt kunnen worden. RVS is in deze toepassing beter geschikt om zeker te zijn dat er geen onbalans in de waaier ontstaat.

Kunststof ventilatoren icon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Kunststofventilator CO2-dosering

Slingerland Techniek BV

Leverancier van industriële ventilatoren sinds 1990 Lees meer