Kunststof ventilatoren voor dampafzuiging in pet-recyclingbedrijf

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Kunststof ventilatoren voor dampafzuiging in pet-recyclingbedrijf

De keuze voor de juiste centrifugale kunststof ventilatoren kan een wereld verschil maken voor de werking van je installatie. Zo kwam één van onze klanten, die het onderhoud doet bij een toonaangevend pet-recyclingbedrijf in Nederland met een capaciteit van 75.000 ton per jaar, recent tot bij ons voor een probleem met de afzuiging. In het bedrijf werden petflessen gerecycleerd en gewassen. Tijdens een dergelijk was proces komen er doorgaans echter veel loogdampen vrij, omdat de producten extreem schoon moeten zijn. Hiervoor moest dus een oplossing gevonden worden.

Loogdampen efficiënt afvoeren om schade te voorkomen? Ontdek onze kunststof ventilatoren
Zuren en logen (basen) hebben een zogenaamde bijtende werking. Dit houdt in dat ze het oppervlak van materiaal aantasten. Om die reden worden zuren en logen dan ook vaak ingezet om oppervlakken te reinigen van vuil. In dit geval werden er gebruikte petflessen mee schoongemaakt. Het plastic van deze flessen, dat na het wassen in de shredders ging, zou namelijk hergebruikt worden om verpakkingsmateriaal voor voedingsmiddelen te produceren.

Loog heeft als voordeel dat het extreem grondig te werk gaat: de gereinigde flessen konden dus probleemloos hergebruikt worden. Maar naast het schoonmaken van plastic, brachten de dampen die vrijkwamen ook schade toe aan de omgeving van de waslijnen. In de fabriek ondervond men dus al gauw interne beschadigingen aan diverse materialen en objecten.

Centrifugale kunststof ventilatoren voor de chemische industrie: een geknipte oplossing
Samen met onze klant kozen wij ervoor centrifugale kunststof ventilatoren voor loogdampen in de fabriek te installeren. Deze gelaste ventilatoren, die speciaal voor de chemiesector werden ontworpen, zijn namelijk volledig chemisch resistent. In totaal hebben we 6 verschillende types geleverd, waarvan op de foto’s 2 van de grootste uit de reeks te zien zijn.

Deze PE gelaste ventilators zijn 2 RMV’s 900, voorzien van 6-polige 11kW motoren. In huis hebben we de kunststof ventilatoren ingebouwd in een geluidsomkasting en voorzien van flexibele aansluitingen, zodat de klant eenvoudig op locatie de montage kon doen. De totale afmeting van deze geluidsomkasting was 2500 mm lang, 1500 mm breed en 2500 mm hoog. Alle centrifugale ventilatoren waren ten slotte voorzien van een PP-waaier en HDPE-behuizing, met bevestigingsmaterialen uit roestvast staal.

kunststof-ventilatoren-voor-afzuiging-in-petrecyclingbedrijf-11
Ook nood aan centrifugale kunststof ventilatoren voor de afvoer van loogdamp? Neem contact op!
Met de centrifugale kunststof ventilatoren van Slingerland, wordt interne schade aan de onderdelen van je waslijn dus perfect voorkomen. Een zeer agressief proces vereist immers een robuuste en chemisch resistente oplossing.

Zit je met een gelijkaardige situatie en zou je graag een keertje samenzitten met onze experts tijdens een vrijblijvende afspraak? Neem gerust contact op, we helpen je graag!

Kunststof ventilatoren icon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Kunststof ventilatoren voor dampafzuiging in pet-recyclingbedrijf

Slingerland Techniek BV

Leverancier van industriële ventilatoren sinds 1990 Lees meer