Kunststof centrifugaal ventilatoren voor Leids universitair medisch centrum

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Kunststof centrifugaal ventilatoren voor Leids universitair medisch centrum

Onze kunststof centrifugaal ventilatoren vormden recent dé ideale oplossing voor een grote Nederlandse installateur, die ventilatoren moest vervangen in een medisch centrum. Het was van extreem belang dat deze ventilatoren 100% luchtdicht waren, omdat er absoluut geen medium mocht ontsnappen in een dergelijke delicate omgeving. Lees hier hoe we dit vraagstuk bij Slingerland aanpakten!

Kunststof centrifugaal ventilatoren voor een universitair medisch centrum
De kunststof centrifugaal ventilatoren van Slingerland vormden onlangs het ontbrekende puzzelstuk voor het LUMC te Leiden of het Leids Universitair Medisch Centrum. Dit onderzoeksinstituut beschikt namelijk over laboratoria, waar men waardevol en uitzonderlijk onderzoek uitvoert. Om dit onderzoek naar behoren uit te voeren, was er dan ook nood aan een betrouwbaar en kwalitatief afzuigsysteem. En dat is wat wij hen gaven!

Kunststofventilatoren met omloopleiding voor 100% luchtdichtheid
Een laboratorium in het instituut in kwestie had met andere woorden nood aan een nieuwe set ventilatoren. Daarom leverden wij 6 stuks PP-gelaste kunststofventilatoren RMV250 2D, alsook 1 RMV225 gelaste ventilator voor buitenopstelling.

Deze RMV250 centrifugaal ventilator uit kunststof is geschikt voor het afzuigen van 400m³/h bij 600 pascal onderdruk en voor een 2de werkpunt van 1500m³/h bij 1300 pascal onderdruk. De industriële centrifugaal ventilatoren beschikken ook over ABB-elektromotoren van 2,2kW. De as afdichtingen zijn voorzien van een kunststof afdichting met een extra kamer voor onderdruk. Deze onderdruk wordt gecreëerd door middel van een omloopleiding naar de aanzuiging van de ventilator.

Deze robuuste kunststof ventilatoren zijn volledig afgelast en dan ook extreem stevig uitgevoerd. De klant verving deze in de technische ruimte van het ziekenhuis, en kan hier intussen weer vele jaren mee verder. Dat is waar wij het voor doen!

Robuuste PP-centrifugaal ventilatoren voor een duurzame oplossing
Onze kunststof centrifugaal ventilatoren vormen zonder uitzondering een degelijke oplossing voor iedereen die nood heeft aan kwalitatieve afzuiging in een complexere omgeving. Heb ook jij behoefte aan centrifugaal of axiaal ventilatoren voor je bedrijfspand? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor meer info of een persoonlijk samenzitten. We helpen je graag verder!

centrifugaal ventilatorenicon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Kunststof centrifugaal ventilatoren voor Leids universitair medisch centrum

Slingerland Techniek BV

Leverancier van industriële ventilatoren sinds 1990 Lees meer