Klinkenberg is klaar voor de toekomst

icon.highlightedarticle.dark Management
59 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Klinkenberg is klaar voor de toekomst

In 2005 nam Mario de Graaff samen met compagnon Marco Kruidenberg het 140 jaar oude bedrijf Klinkenberg over. Na het topjaar 2008 kwam de dip in 2009. De afgelopen jaren trok de vraag weer enorm aan en omdat de financiële reserves van het bedrijf ook tijdens de crisis niet hoefden te worden aangesproken, was er ruimte voor uitbreiding en
modernisering. Zo is er een compleet nieuwe productiehal verrezen en is de kantoorruimte uitgebreid. Dat was geen overbodige luxe, vertelt De Graaff.

Mario de Graaff legt uit dat het bedrijf in de loop der jaren geweldig gegroeid is. Dat resulteerde in allemaal aanbouwtjes aan panden daterend van 1980 en een productiehal voor schroefassen uit 1960.
“We ontvangen steeds meer klanten hier en dan is het aanzicht van je pand wel je visitekaartje. Het was ook praktisch gezien niet handig. Denk maar aan de logistiek, zoals de hoeveelheid loopbewegingen. Bovendien konden we grote klussen niet meer op eigen terrein doen.”
De machines worden bovendien steeds zwaarder: “We begonnen ooit met gevaartes van 10 ton maar dat is opgelopen naar 16 á 17 ton uit staal of rvs 316. We wisten niet meer waar we alles moesten maken en laden.”
Met de nieuwe productiehal en de nodige nieuwe machines is de capaciteit fors uitgebreid. Ook het terrein is vergroot, met een nieuw parkeerterrein aan de achterzijde. En alsof het zo moet zijn: de gemeente heeft net de kade aan de voorzijde gerenoveerd en de weg naar het bedrijf toe wordt compleet opnieuw aangelegd.

Geschreven door

Logo van:Klinkenberg is klaar voor de toekomst

Klinkenberg Zaanstad

Klinkenberg Zaanstad gevestigd in Krommenie, is specialist in intern transport en bulkhandling door middel van schroeftransporteurs. Wij ontwerpen, fabriceren en leveren een uitgebreid programma van schroeftransporteurs voor diverse produkten, uitdraagbodems... Lees meer