Keurig gedaan: JEL Fix wordt JEL Fix II

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Keurig gedaan: JEL Fix wordt JEL Fix II

Ludwigshafen, januari 2020: de rondzeef van Engelsmann de JEL Fix is per direct verkrijgbaar in een nieuwe variant die niet alleen hygiënischer is, maar ook weet te overtuigen door een eenvoudigere bediening.

De populaire rondzeef van Engelsmann de JEL Fix wordt vooral gebruikt als veiligheidszeef voor het afscheiden van grove deeltjes. Dankzij de vlakke en compacte bouwwijze kan de trilzeef ook probleemloos in kleine productieruimten worden geplaatst en desgewenst direct, zonder onderstel, in een installatie worden geïntegreerd. Om te beantwoorden aan de stijgende vraag naar hoogwaardige en hygiënische zeefoplossingen biedt Engelsmann nu de nieuwe JEL Fix II aan die overtuigt met een gemakkelijke reiniging en voldoet aan de huidige criteria van Hygiënisch Design.

De hoogste prioriteit bij het nieuwe ontwerp van de zeef was het vermijding van dode ruimten en het vermijden dat productresten de mogelijkheid hebben om zich op te hopen evenals de goede toegankelijkheid van alle onderdelen t.b.v. de reiniging. Om aan deze eis te voldoen, is het trilframe van de JEL Fix II volledig gemaakt van roestvrij staal en naar wens verkrijgbaar met verschillende oppervlaktebehandelingen en ruwheden. Aangezien het basisframe volledig uit ronde buizen bestaat, is het bovendien minder gevoelig voor productafzettingen en kan eenvoudiger worden gereinigd. De oude spanhaken werden vervangen door nieuwe stergrepen van roestvrij staal die niet alleen over betere hygiënische eigenschappen beschikken, maar ook comfortabeler zijn in het gebruik. Zelfs in de zeeftrog blijft het hygiënisch: de nieuwe profielafdichting kan dankzij de insteekbare uitvoering voor reinigingsdoeleinden eenvoudig verwijderd en vervolgens weer teruggeplaatst worden. De profielafdichting is leverbaar in silicone of in TPE en voldoet aan de criteria van EG 1935/2004. Net als bij de voorganger bestaat de zeefbehuizing van de JEL Fix II uit een schotelvormig onderstuk en een deksel. Beide onderdelen kunnen afzonderlijk van elkaar van het onderstel worden verwijderd, bijvoorbeeld voor een zorgvuldige reiniging.

Voor de nieuwe uitvoering zijn verschillende opties leverbaar: in tegenstelling tot de voorganger kan de JEL Fix II nu ook worden uitgerust met een ultrasoon zeefreinigingssysteem. Vooral bij fijn poedervormige producten bereikt deze zeefreiniging zeer goede resultaten. Dankzij het optioneel verkrijgbare randopzetstuk kan de JEL Fix II ook probleemloos open, dus zonder deksel, worden gebruikt.

Meer informatie icon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Keurig gedaan: JEL Fix wordt JEL Fix II

J. Engelsmann AG

Engelsmann AG levert hét proces voor alle soorten stortgoederen. Sinds 1873 bieden wij proces technische oplossingen voor alle soorten stortgoed. Ons leveringsprogramma omvat zeefmachines, Big Bag vul- en losinstallaties, mixers... Lees meer