Kemp verhoogt productierendement bij droge mortel fabriek

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Kemp verhoogt productierendement bij droge mortel fabriek

Bij Remix Droge Mortel BV – Hardenberg, is vorige week een 12 meter hoge 2 compartiment silo geplaatst. Om het bestaande productierendement te verhogen kreeg Kemp bv de opdracht het productieproces aan te passen waaronder het plaatsen van een silo direct boven de afzakmachine.

In nauwe samenwerking met partner firma’s is over het bestaande dak is een vrijdragende staalconstructie gerealiseerd waar de silo op is geplaatst. In combinatie met een 3 meter lange RVS-trilconveyor voorzien van een VibraDrive®(Alvibra) en een beker-elevator (voorzien van reinigingsbodem) wordt de silo voorzien van product. Daarnaast is de silo ook van inblaasleidingen voorzien.

Op de bovenzijde van de silo is een geluid geïsoleerd instrumentatie compartiment gerealiseerd waarmee geluidshinder naar de omgeving tot een minimum wordt beperkt. Verder is 1 compartiment voorzien van een ontmengingsconstructie welke eerder zijn nut tegen ontmenging heeft bewezen.

Geschreven door

KEMP BV

Het motto van technisch adviesbureau KEMP is ‘van plan tot productie’. Maar het is de klant die bepaalt of een project vanaf het begin tot het eind wordt begeleid. KEMP kan, als ervaren allrounder in engineering, maintenance en projectmanagement, de klant in alle fasen bijstaan. KEMP is verder vertegenwoordiger van: MBA, ALVIBRA, WAM, OLIVIBRA en SMB. Kunnen wij u ondersteunen, dan doen wij dat graag. Lees meer