KEMP levert weegsystemen voor de Belgische Engie kerncentrale Doel

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: KEMP levert weegsystemen voor de Belgische Engie kerncentrale Doel

KEMP B.V. levert in samenwerking met Rice Lake een 7-tal weegsystemen voor Engie kerncentrale Doel, welke is gelegen in de haven van Antwerpen.

De doelstelling van dit project is het nauwkeurig en betrouwbaar meten van het niveau in een 7-tal tanks, waarin zich radioactief water/slib bevindt. De temperatuur van het slib kan oplopen tot 85 graden en in de ruimte wordt het maximaal 30 graden Celsius.
Het totaal gewicht per tank zal maximaal 30 ton bedragen en bij de gewichtsmeting wordt een displayeenheid met een 4-20 mA signaal voor de besturing geleverd. Vanwege opstelling in een stralingsomgeving worden strenge eisen aan de te leveren componenten gesteld.

De uitkomst is dat er per weegsysteem 4 loadcells worden geplaatst, type RL42.
De FAT zal plaatsvinden in de testruimte van Rice Lake in Heteren, hiervoor worden de systemen samengebouwd, voorzien van klantcodering en functioneel getest met gecertificeerde gewichten.
De uiteindelijk kalibratie vindt plaats in Doel na opbouw van de tanks.

Frans Kruse (directeur KEMP B.V.): “We zijn erg blij met deze opdracht. Het past goed bij een ander nucleair project waarbij wij sinds 2009 betrokken zijn (Cementeer installatie te Dessel). Na bewerking van het water/slib in Doel, zullen de residuen worden verpakt om vervolgens door de installatie in Dessel aanvullend te worden verpakt voor veilige en langdurige opslag”

Geschreven door

KEMP BV

Het motto van technisch adviesbureau KEMP is ‘van plan tot productie’. Maar het is de klant die bepaalt of een project vanaf het begin tot het eind wordt begeleid. KEMP kan, als ervaren allrounder in engineering, maintenance en projectmanagement, de klant in alle fasen bijstaan. KEMP is verder vertegenwoordiger van: MBA, ALVIBRA, WAM, OLIVIBRA en SMB. Kunnen wij u ondersteunen, dan doen wij dat graag. Lees meer