Kemp B.V. plaatst nieuwe verpakkingsmachine bij Omnicol

icon.highlightedarticle.dark Verpakkingsmachines
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Kemp B.V. plaatst nieuwe verpakkingsmachine bij Omnicol

Omnicol levert wereldwijd hoogwaardige lijmproducten voor de bouwstoffen industrie en daarbij staat de kwaliteit en de klantenwens voorop. Dit betreft niet alleen de receptuur, maar ook de verpakking. Om aan deze behoefte te voldoen werd gedacht aan een extra verpakkingslijn op basis van FFS-principe (buisfolie).
Aangezien er reeds 4 lijnen in de productiehal stonden opgesteld, werd het plaatsen van een vijfde lijn een logistieke en technische uitdaging.
Door Kemp is er eerst, in een 3D model, een aantal detail ontwerpen gemaakt voor het plaatsen van deze vijfde machine. Na het kiezen van het beste scenario is door Omnicol opdracht gegeven tot het uitvoeren van de plaatsing met daarbij het leveren van de silo en transportschroef die nodig is voor de aansluiting op de menginstallatie.
Afgelopen week hebben is de eerste fase afgerond. De komende periode zal de verpakkingsmachine door de leverancier worden aangesloten en gekoppeld aan de reeds aanwezige pelletiseerinstallatie. Binnenkort volgt de afronding en zal worden gestart met de testfase van de installatie.

Geschreven door

KEMP BV

Het motto van technisch adviesbureau KEMP is ‘van plan tot productie’. Maar het is de klant die bepaalt of een project vanaf het begin tot het eind wordt begeleid. KEMP kan, als ervaren allrounder in engineering, maintenance en projectmanagement, de klant in alle fasen bijstaan. KEMP is verder vertegenwoordiger van: MBA, ALVIBRA, WAM, OLIVIBRA en SMB. Kunnen wij u ondersteunen, dan doen wij dat graag. Lees meer