Katcon Engineering bouwt kalkopslag,- doseer,- en aanmaakinstallatie

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Katcon Engineering bouwt kalkopslag,- doseer,- en aanmaakinstallatie
Article image of: Katcon Engineering bouwt kalkopslag,- doseer,- en aanmaakinstallatie

In opdracht van Heijmans Infra B.V. is Katcon Engineering gestart met de levering en montage van een complete kalkopslag,- doseer,- en aanmaakinstallatie voor het Waterpompbedrijf Veghel van Brabant Water.

De installatie bestaat uit 2 silo`s met een inhoud van elk 80m3 hydraatkalk, voorzien van tankwagenvulleidingen, ontluchtingsfilters en uitdraagbodems. De dosering wordt verzorgd door twee in eigen beheer onwikkelde en gebouwde gravimetrische doseerunits. De aanmaakinstallatie bestaat uit 2 RVS tanks met een inhoud van 10 m3, voorzien van roerwerken, stofafzuiging, stofwassing en regelbare waterdosering . Het transport van de kalksuspensie wordt verzorgd door een 3-tal regelbare dubbelmembraanpompen.

De gehele installatie verzorgt samen met de door de opdrachtgever geleverde reactoren voor de ontharding van het drinkwater voor het noordoosten van de provincie Brabant

geschreven door

Logo van:Katcon Engineering bouwt kalkopslag,- doseer,- en aanmaakinstallatie

Katcon Engineering

Na meer dan 25 jaar te hebben gewerkt als calculator, werkvoorbereider en projectleider bij een ingenieursbureau gespecialiseerd in bulkhandlinginstallaties heeft de heer Katgert zijn eigen bureau opgericht. KATCON specialiseert zich... Lees meer

We gebruiken cookies

Wij gebruiken cookies om ons verkeer te analyseren. Wij delen ook informatie over je gebruik van onze site met onze sociale media, reclame- en analysepartners.

Lees meer