De Dima kantelbare zakkenleger van Dinnissen maakt zakken legen hygiënischer, ergonomischer, veiliger en productiever. De zakkenleegmachine is door één persoon te bedienen. De kantelbare zakkenleger is volautomatisch, dat wil zeggen dat de machine zakken leegt en afvoert zonder tussenkomst van een operator. Net als eerdere modellen is deze machine robuust ontworpen en bestand tegen zware, langdurige en intensieve belasting.

Door het kantelsysteem kan de operator eenvoudig en snel toegang krijgen tot plaatsen die normaal gesproken moeilijk te bereiken zijn. Dit is vooral handig als aan de strengste internationale hygiëne-eisen moet worden voldaan. Deze manier van werken is bovendien 100% veilig voor zowel de operator als het milieu. De luchtventilatie zorgt er namelijk voor dat er geen stof kan ontsnappen.

Ook het reinigen, inspecteren en vervangen van onderdelen gaat door het kantelmechanisme sneller. Daardoor gaat de capaciteit van de machine omhoog. De bediening gaat via een eenvoudig handwiel, waarmee de operator de zakkenleger kantelt, opent en bedient. Het product­innameproces kost hierdoor minder tijd, minder mankracht en minder energie.