Kansen grijpen in de opkrabbelende Spaanse economie

icon.highlightedarticle.dark Management
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Kansen grijpen in de opkrabbelende Spaanse economie

Wie samenwerking in het buitenland zoekt, denkt niet meteen aan Spanje. De economie staat niet bekend als robuust en Spaanse bedrijven zijn vaak niet actief op zoek naar samenwerking over de eigen grenzen. Toch werkt Van Beek al twee jaar succesvol samen met haar Spaanse agent Codols, een bedrijf gespecialiseerd in de behandeling en verwerking van vaste stoffen (met name poeders en korrels).

De uitdagende economische situatie in Spanje werkt voor Codols als drijfveer, legt managing partner van Codols Martí i Mateo uit. Bedrijven willen hun proces wel verbeteren maar zijn terughoudend als het om investeren gaat. ”Het is dan belangrijk om de klant te laten zien dat een investering in een degelijke productverwerking zichzelf snel terugverdient.”

Wat zijn de marktverwachtingen in Spanje en Portugal?

”Na enkele jaren recessie begint de markt nu op te klimmen. De meeste veeleisende klanten beginnen nu weer na te denken over het aanschaffen van oplossingen die waarde toevoegen aan hun huidige manier van werken.”

Welke uitdagingen ziet u in de nabije toekomst?

”Onze klanten hebben steeds uitgebreidere wensen. Het is belangrijk dat wij een dynamische en complete visie op hun uitdaging verschaffen. Voor ons is het duidelijk, maar voor de klant moet het ook duidelijk zijn dat onze innovaties leiden tot procesoptimalisatie.”

Wat zijn de do’s en don’ts in het zakelijk verkeer in Spanje?

”In Spanje wordt persoonlijke aandacht waarbij het contact met de relatie voortdurend warm wordt gehouden zeer gewaardeerd. Als bedrijf moet je altijd klaar staan om advies te geven. Door de klant goed te kennen, weten wij wat zijn behoeftes zijn en welke intrinsieke eigenschappen ieder project heeft. Hierdoor kunnen wij onze klanten helpen de juiste beslissing te nemen.

De oplossing die wij aandragen moet de behoeften op korte termijn vervullen en de investering die de klant doet moet zichzelf snel terugverdienen.”

Wat is volgens u het belangrijkste verschil tussen de Spaanse en de Nederlandse markt?

”De Spaanse markt is nog vrij gesloten, zeker als je het vergelijkt met landen zoals Nederland, die meer open zijn. Wel merk ik dat hier over het algemeen steeds meer samenwerking met andere bedrijven wordt gezocht. Er worden meer en meer samenwerkingsverbanden aangegaan. Het succes van deze samenwerkingen en de groeiende mogelijkheden hiertoe dragen bij aan deze toename.”

Hoe bevalt de samenwerking met Van Beek?

Na ruim twee jaar kan ik zeggen dat het een heel goed besluit is geweest om deze verbintenis aan te gaan. We zijn zeer trots op deze samenwerking. Met de Dino bulklader kunnen we bijvoorbeeld klanten in allerlei verschillende sectoren bedienen omdat de Dino een breed scala aan bulkmaterialen kan laden.

Dankzij dit soort betrouwbare techniek en de goede samenwerking tussen Van Beek en Codols hebben wij al verschillende projecten voltooid waar iedereen beter van werd. Wij hopen dat we deze technologie nog vele jaren naar Spaanse bedrijven blijven brengen!”

Geschreven door

Logo van:Kansen grijpen in de opkrabbelende Spaanse economie

Van Beek

Van Beek uit Drunen is de specialist op het gebied van hoogwaardige roestvaststalen schroeftransportsystemen en levert deze wereldwijd met name aan de chemische-, farmaceutische-, milieu- en voedingsmiddelenindustrie. Van Beek ontwerpt... Lees meer