Kalibreer uw vochtanalyzer in slechts 10 minuten

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Kalibreer uw vochtanalyzer in slechts 10 minuten

In veel processen speelt het vocht- of drogestofgehalte een cruciale rol. Een veel toegepaste bepalingsmethode is met behulp van een vochtanalysesysteem op basis van weging en verhitting met een halogeen element. Omdat de resultaten snel en nauwkeurig zijn, wordt een dergelijk systeem niet alleen in het laboratorium ingezet, maar ook op de productie afdeling. Zo kan snel worden gecorrigeerd in het lopende proces. Hoewel het wegende gedeelte (vergelijkbaar met een precisiebalans) goed te kalibreren en eventueel te justeren is met behulp van kalibratiegewichten, ontbrak het tot voor kort aan een degelijke methode om de hele vochtanalyse methode te controleren.

METTLER TOLEDO introduceerde tijdens de recente Maintenancebeurs in Antwerpen de oplossing hiervoor: SmartCal(TM). Met behulp van een referentiestof wordt in slechts enkele stappen in 10 minuten uw vochtanalyzer gekalibreerd, met als resultaat nauwkeurige en betrouwbare resultaten. De referentiestof is leverbaar in een gecertificeerde vorm. Daardoor haalt u de maximale zekerheid en traceerbaarheid bij audits van uw afnemers.

De SmartCal(TM) kalibratiemethode voor vochtanalysers wordt jaarlijks als extra controle tijdens het reguliere weegschaalonderhoud uitgevoerd, waarbij een certificaat kan worden afgegeven voor opname in kwaliteitssystemen. Voor tussentijdse interne kalibratie zijn SmartCal(TM) sets beschikbaar met meerdere sachets met referentiestof.

Kijk voor meer informatie op onze website (via de externe link).

Lees meer icon.arrow--dark

Geschreven door

Mettler-Toledo B.V.

Mettler Toledo is de marktleider op het gebied van industrieel wegen. Wij leveren hoogwaardige oplossingen voor wegen, doseren en afvullen. Ons assortiment bestaat uit o.a. weegplateaus, load cells, weegschalen, -bruggen... Lees meer