Jöst vervangt trilgoot na 25 jaar.

icon.highlightedarticle.dark Management
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Jöst vervangt trilgoot na 25 jaar.

25 jaar heeft een trilgoot van Jöst het volgehouden bij een fabriek voor verwerking van Dolomietsteen. Deze trilgoot is geplaatst onder een silo en zorgt voor uitdraging en dosering van een zeer harde en slijtvaste steensoort. In combinatie met andere toevoegingen wordt hier een eindproduct geproduceerd voor inwendige bekleding van Hoogoven-converters.

De buitenopstelling van dit deel van de installatie naast het zeewater zorgt hierbij voor invloed van weer en wind. Om die reden was dan ook corrosie de oorzaak voor vervanging en niet slijtage. Overigens was de keramiek bekleding aan de binnen kant van de normaalstalen trilgoot nog als nieuw, aldus de installatiebeheerder. De nieuwe Jöst trilgoot is nu in RVS uitgevoerd en uiteraard weer voorzien van de keramiek bekleding.

De fabriek maakt veelvuldig gebruik van de JÖST-triltechniek voor uitdragen, transporteren en doseren van de zware en abrasieve grondstoffen.

Geschreven door

Logo van:Jöst vervangt trilgoot na 25 jaar.

Joest Nederland

Joest Nederland Joest GmbH is meer dan 100 jaar gespecialiseerd in triltechnische oplossingen voor behandeling van bulkgoederen. Wereldwijd levert Joest machines en systemen voor transport, zeven, windziften, sorteren, doseren en thermische procestechniek.... Lees meer