JÖST plaatst 4 zeefmachines bij AddComp

icon.highlightedarticle.dark Management Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: JÖST plaatst 4 zeefmachines bij AddComp
Article image of: JÖST plaatst 4 zeefmachines bij AddComp

AddComp Holland bv in Nijverdal produceert klant specifieke masterbatch kunststofgranulaat. Gestart in 1997 en in de loop der jaren is het moderne bedrijf steeds meer gericht op toevoeging van speciale (lees moeilijke) additieven. Hiervoor investeert AddComp dan ook structureel in opleiding van haar personeel (zoals Vapro) en in procesoptimalisatie.
Een voorbeeld hiervan is de aanschaf van vier Jöst zeefmachines. Deze zijn geplaats aan het eind van de extrusielijnen, elk globaal opgebouwd uit een extruder, een waterkoelbad en een granulator. Iedere lijn produceert een kunststofgranulaat van 2-3 mm in diameter en met een lengte van 5-6 mm. Hoewel grover of fijner materiaal hierbij nauwelijks voor komt, wil AddComp dit vanwege het hoge kwaliteitsniveau volledig uitsluiten. De dubbeldeks zeefmachine van Jöst is hierbij een compacte en perfecte oplossing voor afzeving van de zogenaamde ‘longs en ‘fines’.
AddComp startte vorig jaar dit project met zeeftesten in het testcentrum van Jöst in Dülmen-Buldern. De eerste levering heeft zich inmiddels bewezen en drie identieke zeefmachines zijn in opdracht gegeven.

geschreven door

Joest Nederland

Joest Nederland Joest GmbH is meer dan 100 jaar gespecialiseerd in triltechnische oplossingen voor behandeling van bulkgoederen. Wereldwijd levert Joest machines en systemen voor transport, zeven, windziften, sorteren, doseren en thermische procestechniek.... Lees meer

We gebruiken cookies

Wij gebruiken cookies om ons verkeer te analyseren. Wij delen ook informatie over je gebruik van onze site met onze sociale media, reclame- en analysepartners.

Lees meer