JÖST optimaliseert mengafdeling Nutricia Cuijk

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: JÖST optimaliseert mengafdeling Nutricia Cuijk

Een tien jaar oude installatie draaide op maximale capaciteit en was daardoor storingsgevoelig geworden. Nieuwe ingrediënten zorgden bovendien voor aangroei van materiaal waardoor de capaciteit sterk afnam.

Jöst is het hierbij gelukt om in deze installatie met beperkte inbouwruimte twee oude trilbuizen te vervangen voor nieuwe trilbuizen met grotere diameter en zwaardere aandrijvingen. De trilbuizen waren bovendien voorzien van een dubbele aandrijving ten behoeve van twee transportrichtingen. Vereist hierbij was een materiaaluitvoering in 316L, inwendig geslepen tot < 0,3 µmm en motoren geschikt voor een ATEX omgeving.

De trilbuizen van Jöst draaien nu met circa 40% hogere transportcapaciteit en zorgen daarbij voor een optimalisatie van de mengafdeling.

Geschreven door

Logo van:JÖST optimaliseert mengafdeling Nutricia Cuijk

Joest Nederland

Joest Nederland Joest GmbH is meer dan 100 jaar gespecialiseerd in triltechnische oplossingen voor behandeling van bulkgoederen. Wereldwijd levert Joest machines en systemen voor transport, zeven, windziften, sorteren, doseren en thermische procestechniek.... Lees meer