JÖST levert zeefmachine aan DUFOR Resins

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: JÖST levert zeefmachine aan DUFOR Resins

DUFOR Resins BV in Zevenaar levert klantspecifieke polyester granulaten. Meestal betreft dit zogenaamd ‘virgin’ (nieuw) materiaal, maar als de klant dat wenst, kan hiervoor ook gerecycled materiaal worden ingezet.

De klantspecifieke specialiteiten die DuFor produceert moeten aan strikte specificaties voldoen. Zo heeft het geleverde granulaat meestal een gemiddelde grootte van 2x2x2,5 mm. Het kan echter gebeuren dat tijdens de productie een teveel aan stof of agglomeraten ontstaan. Om deze “schoonheidsfoutjes” op te lossen, heeft DUFOR een RVS-zeefmachine van JÖST aangeschaft. De zeefmachine met onbalansmotoren heeft een 5,5 mm bovendek en een 1,5 mm onderdek. Op wens van Dufor zijn verder toegevoegd klapdeksels, een inspectievenster en off-spec-uitlopen aan een zijde.

De zeef van Jöst maakt onderdeel uit van een systeem waarin ook een metaalafscheider is voorzien en waarmee indien gewenst verschillende stromen in diverse percentages gemengd kunnen worden.

Op de foto is onder andere DuFor directeur Marco Brons te zien tijdens de afname bij JÖST in Dülmen-Buldern.

Geschreven door

Logo van:JÖST levert zeefmachine aan DUFOR Resins

Joest Nederland

Joest Nederland Joest GmbH is meer dan 100 jaar gespecialiseerd in triltechnische oplossingen voor behandeling van bulkgoederen. Wereldwijd levert Joest machines en systemen voor transport, zeven, windziften, sorteren, doseren en thermische procestechniek.... Lees meer