Jöst levert vier poederkoolzeefmachines aan Danieli Corus

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Jöst levert vier poederkoolzeefmachines aan Danieli Corus

Danieli Corus levert sinds 1977 oplossingen aan de primaire staalindustrie. Voor een project bij staalproducent Arcelor Mittal in Oekraïne heeft Danieli Corus aan Jöst de opdracht gegeven voor levering van vier poederkoolzeefmachines. De zeefmachines maken deel uit van een voorbereidingstraject voor poederkoolinjectie in hoogovens.

Voor Jöst zijn het min of meer standaard poederkoolzeefmachines met dit keer relatief kleine zeefoppervlakken van 600 x 1500 mm, geschikt voor 25 ton per uur. De poederkool is gemalen tot een korrelgrootte van praktisch 100% « 200 µm en kenmerkt zich met een stortgewicht van 0,48 kg per liter. Verontreinigingen zijn er overigens nauwelijks, maar zullen vanwege het kritische ovenproces uitgesloten moeten worden. Daarvoor zijn de zeefmachines voorzien van 6 mm zeefdekken. Slechts een onbalansmotor bovenop zorgt hierbij voor de cirkelvormige bewegingen.

Om trillingsoverdacht aan de omgeving zo veel mogelijk uit te sluiten wordt elke zeefmachine geplaatst op een trillings-isolatieframe en opgehangen met kabels en veren aan de dakconstructie. De onderliggende bunkerweging kan op deze wijze goed functioneren. Daarnaast worden vanwege een lichte stikstof overdruk zogenaamde flexibele compensatoren toegepast bij de in- en uitlaat.

Jöst heeft de zeefmachines recent geleverd en Danieli Corus zal deze medio dit jaar bij Arcelor Mittal plaatsen en inbedrijfnemen.

Geschreven door

Logo van:Jöst levert vier poederkoolzeefmachines aan Danieli Corus

Joest Nederland

Joest Nederland Joest GmbH is meer dan 100 jaar gespecialiseerd in triltechnische oplossingen voor behandeling van bulkgoederen. Wereldwijd levert Joest machines en systemen voor transport, zeven, windziften, sorteren, doseren en thermische procestechniek.... Lees meer