Jöst levert koelspiraal aan Qolortech Vaassen

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Jöst levert koelspiraal aan Qolortech Vaassen

De koelspiraal van Jöst blijft een bijzonder product. Twee tegengesteld draaiende onbalansmotoren zorgen hierbij voor verticaal triltransport van los gestort bulkproduct. Dit is transport zonder grote afschuifkrachten en bijzonder geschikt voor kwetsbare producten.

In dit geval is dat een rubberachtige geëxtrudeerd granulaat met een temperatuur van circa 50 °C. De spiraal is hier over het hele traject dubbelwandig uitgevoerd en kan daardoor met koud water het product gelijktijdig op indirecte wijze koelen.

Na ontvangst heeft Qolortech, producent van kunststof masterbatches, de spiraal dan ook direct in gebruik genomen. De spiraal heeft weinig grondoppervlak nodig en staat inclusief de waterverdeling op een verplaatsbaar plateau voor gebruik bij meerdere extrusielijnen.

Geschreven door

Logo van:Jöst levert koelspiraal aan Qolortech Vaassen

Joest Nederland

Joest Nederland Joest GmbH is meer dan 100 jaar gespecialiseerd in triltechnische oplossingen voor behandeling van bulkgoederen. Wereldwijd levert Joest machines en systemen voor transport, zeven, windziften, sorteren, doseren en thermische procestechniek.... Lees meer