Jöst granulaatzeefmachine voor Cumapol in Emmen

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Jöst granulaatzeefmachine voor Cumapol in Emmen

Cumapol produceert op maat gemaakte polyesters in granulaatvorm voor verschillende toepassingen. De fabriek in Emmen gaat dit jaar uitbreiden met een nieuwe productielijn ten behoeve van kleinere batches met korte levertijden.

Aan het eind van deze lijn is een zeefmachine gepland voor uitzeving van off spec materiaal. Dat zijn stofdeeltjes (ruim onder 1 % en < 1 mm) die ontstaan door onderlinge wrijving tijdens transport. Ook kunnen de granulaatkorrels samen gaan plakken tot zogenaamde agglomeraten (circa 1%).

Vanwege goede ervaring met Jöst bij dochteronderneming Dufor in Zevenaar mag Jöst ook hier de zeefmachine leveren.

Toegevoegde foto’s tonen de zeefmachine voor Cumapol tijdens de afname bij Jöst in Dülmen. Deze is geschikt voor 2 ton granulaat per uur en is voorzien van een geperforeerd bovendek met 5,5 mm gaten en een gaasdek onderin met maaswijdte 1,5 mm. Beide dekken hebben een afmeting van circa 500 x 1200 mm.

Twee onbalansmotoren zorgen hierbij voor de juiste trillingsrichting, laagdikte en verblijftijd.

Geschreven door

Logo van:Jöst granulaatzeefmachine voor Cumapol in Emmen

Joest Nederland

Joest Nederland Joest GmbH is meer dan 100 jaar gespecialiseerd in triltechnische oplossingen voor behandeling van bulkgoederen. Wereldwijd levert Joest machines en systemen voor transport, zeven, windziften, sorteren, doseren en thermische procestechniek.... Lees meer