Jöst airvibe 2 voor inhomogene afvalstromen

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Jöst airvibe 2 voor inhomogene afvalstromen

Toepassing:
De Jöst AirVibe 2 is geschikt voor inhomogeen en relatief droog afvalmateriaal met een maximale deeltjesgrootte van 300 mm. Een unieke combinatie van tril- en zifttechniek maakt hierbij gebruik van verschillen in dichtheid, vorm en oppervlak en realiseert een zeer hoge scheidingsgraad. Jöst biedt met de AirVibe 2 nieuwe mogelijkheden voor de recyclingbranche.

Principe:
De AirVibe 2 wordt aangedreven door twee onbalansmotoren die zorgen voor een lineaire trillingsbeweging. Deze beweging is essentieel voor transport, fluïdisatie en tevens voor verdeling van de ingaande productstroom. Direct na de invoer blaast een instelbaar luchtmes door het vallend product. Lichte deeltjes, zoals papier, plastic en karton worden afhankelijk van de grootte meegenomen door de luchtstroom en als lichte fractie afgevoerd naar de expansieruimte. Een geïntegreerd kettinggordijn zorgt hierbij voor een efficiënte en compacte opstelling.

De overige materiaalstroom, de middengewicht en zware fractie, valt op een scheidingsplaat. Het zijn vooral de lichtere deeltjes met een relatief groter oppervlak of met meer grip die meegenomen worden door de trillende scheidingsplaat. Ronde of gladde deeltjes, zoals stenen en glas, zullen op de scheidingsplaat juist naar beneden glijden en worden als zware fractie afgevoerd.

Een tweede luchtmes zorgt er overigens voor dat licht, rollend materiaal zoals plastic flessen afgescheiden kunnen worden.

Voor vochtige of lastige materiaalstromen heeft Jöst een speciale uitvoering ontwikkeld waarbij de scheidingsplaat is vervangen door een roterende trommel met schraper.

De AirVibe 2 heeft veel instellingsmogelijkheden en vormt daarmee een perfect antwoord op de afvalstromen die qua samenstelling altijd verschillen. De maximale capaciteit van de AirVibe 2 bedraagt ongeveer 15 ton per uur.

Geschreven door

Logo van:Jöst airvibe 2 voor inhomogene afvalstromen

Joest Nederland

Joest Nederland Joest GmbH is meer dan 100 jaar gespecialiseerd in triltechnische oplossingen voor behandeling van bulkgoederen. Wereldwijd levert Joest machines en systemen voor transport, zeven, windziften, sorteren, doseren en thermische procestechniek.... Lees meer