Joint Industry Project (JIP) ‘ProLiFeX’ van start

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Joint Industry Project (JIP) ‘ProLiFeX’ van start
Article image of: Joint Industry Project (JIP) ‘ProLiFeX’ van start

Attero, TUSTI, TU Eindhoven, Dow Benelux, Oerlemans Packaging en Pokon Naturado hebben als consortium de handen ineengeslagen voor technologisch onderzoek naar een gesloten plasticfolieketen waardoor uiteindelijk de vraag naar virgin plastics afneemt. Het onderzoek is vormgegeven in het project ProLiFeX: “Postconsumer Recycling Of L(L)DPE in Flexible EXtrusion”. Iedere partner zal vanuit zijn eigen rol in de waardeketen de benodigde expertise inbrengen.

Het onderzoek kent drie doelstellingen:

1. Ontwikkeling van een competitieve granulaatstroom van constante en voldoende hoge kwaliteit;

2. Ontwikkeling van een competitieve folie van gerecycled kunststof;

3. Ontwikkeling van een circulaire verpakking voor consumentenproducten met een zo hoog mogelijk percentage gerecyclede content.

De opgedane kennis uit het samenwerkingsproject stelt de consortiumpartners in staat om een verpakking met een hoog percentage recycled content te identificeren die geschikt is voor productie op grote schaal om daarmee de CO2-footprint van folieverpakkingen verder te verkleinen. Het project ProLiFeX heeft een doorlooptijd van tweeënhalf jaar en wordt mede mogelijk gemaakt door een Joint Industry Project-subsidie van €495.000.

Bericht op Dow.com icon.arrow--dark

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Inschrijven icon.arrow--dark