Jacob leidingwerk nu ook inwendig geëmailleerd

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
61 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Jacob leidingwerk nu ook inwendig geëmailleerd

Onder de merknaam “Email250light” brengt Jacob, in samenwerking met de firma Düker, sinds kort porievrij geëmailleerde buizen en vormdelen op de markt. Deze producten zijn met name inzetbaar in situaties waarbij agressieve dampen of producten getransporteerd worden. Een bijkomend voordeel is de hoge mate van weerstand tegen slijtende media. “Email250light” wordt in een laagdikte van 0.4mm aangebracht, en biedt de volgende voordelen:
* hoge thermische belastbaarheid (tot 200°C.)
* lange levensduur
* glad oppervlak (hoge weerstand tegen slijtage)
* geen vreemde materialen in het te transporteren medium (zoals bij kunststofcoating mogelijk is)
* goed reinigbaar, anti-adhesief.
Deze buizen en vormdelen zijn leverbaar in diameters van d=80mm t/m d=300mm, vervaardigd in 2mm staal. De componenten en verbindingen (spanringen) zijn drukstootvast tot 3 bar overdruk. Ook speciale delen zijn op aanvraag leverbaar.

Voor een optimale verbinding bij agressieve media is, in het verlengde van de geëmailleerde componenten, een nieuwe pakkingring uit PTFE ontwikkeld, die in combinatie met een gebruiksvriendelijke spanring gebruikt kan worden. Ook verbindingen d.m.v. aangelaste flenzen zijn op aanvraag mogelijk.

Geschreven door

Logo van:Jacob leidingwerk nu ook inwendig geëmailleerd

VDL Industrial Products b.v.

VDL Industrial Products is actief op het gebied van verkoop en service van componenten voor afzuiginstallaties en stortgoedbehandeling zoals modulaire buissystemen, roterende sluizen, ventilatoren, cyclonen, wissel- en vlinderkleppen en triltransporteurs.... Lees meer