J-Tec`s 2-in-1 losstation voor zakken en FIBC`s

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: J-Tec`s 2-in-1 losstation voor zakken en FIBC`s

Speciaal voor de voedingssector ontwierp J-Tec`s R&D afdeling een gecombineerd losstation in hygiënische uitvoering. Het werd een plaatsbesparende combinatie van een FIBC losstation en een zakkenstortkabinet. Omdat in de voedingsindustrie hygiëne uitermate belangrijk is, heeft J-Tec de nodige maatregelen getroffen om de relevante EHEDG-richtlijnen zoveel mogelijk ter harte te nemen. Het losstation is volledig uit roestvrij staal en kan geleverd worden met een interne oppervlakteruwheid van kleiner dan 3 µm. Door gebruik te maken van afgeronde hoeken kunnen productresten zich niet vastzetten. Hierdoor wordt het risico op bacteriologische contaminatie geminimaliseerd.

FIBC losstation:
Dankzij de J-Tec FIBC klemkop is het stofdicht lossen van FIBC`s gegarandeerd. Met behulp van een trilmotor op de FIBC schotel worden zelfs moeilijk stromende producten probleemloos uitgedragen. Dit nieuwe model kan voorzien worden van een pneumatisch afsluitsysteem waardoor FIBC`s in productstroom opnieuw afgesloten kunnen worden.

Zakkenstort:
Het zakkenstortkabinet is 100% water- en stofdicht dankzij een speciale, FDA goedgekeurde, afneembare dichting en een sluitsysteem. Ook hier zijn geen scherpe randen, waardoor het losstation erg makkelijk te reinigen is. Als de stroomeigenschappen van het product het vereisen, kan het zakkenstortstation voorzien worden van beluchtingsnozzles, een klopper of en trilmotor. Dit toestel heeft ook sterke ergonomische troeven. Zo heeft de operator de nodige ruimte om hoofd en armen vrij te bewegen en de nodige handelingen uit te voeren. Er werd ook een inklapbaar steunelement voorzien voor de te lossen zakken. Dit losstation is ook verkrijgbaar in een CIP-reinigbare versie.

Geschreven door

J-Tec Material Handling

J-Tec ontwerpt, levert, installeert en onderhoudt systemen voor de behandeling van poeders, granulaten en vloeistoffen. Wij bouwen complete turn-key installaties, vernieuwen en/of automatiseren bestaande installaties en leveren individuele componenten, en... Lees meer