J-Tec kreeg vertrouwen van SABIC

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: J-Tec kreeg vertrouwen van SABIC

SABIC zocht voor een recente investering in haar vestiging te Bergen Op Zoom, een betrouwbare leverancier voor de bouw van een turnkey monomeer productiefaciliteit. Ze gingen hiervoor in zee met J-Tec Material Handling, een gerenommeerde leverancier voor het ontwerpen en bouwen van complete procesinstallaties in zowel de chemische als de voedingsindustrie. J-Tec is daarboven een business unit van Katoen Natie, een wereldspeler die logistieke diensten combineert met technologische en semi-industriële activiteiten. Zowel Katoen Natie als J-Tec hebben door de jaren heen een sterke relatie opgebouwd met SABIC.

Van monomeer naar polymeer:
De ondertussen uitstekend draaiende installatie is meteen goed voor een productie capaciteit van zo’n 10 ton per uur. De vervaardigde monomeermix wordt gebruikt als basisstof voor een door SABIC ontwikkeld polymeer, met toepassingen in onder andere de automobielindustrie. De vormgeving van de huidige auto’s en die van de koplampen in het bijzonder, is zo complex geëvolueerd dat er behoefte was aan nieuwe productoplossingen voor de realisatie ervan. SABIC zag hier een opportuniteit en ontwikkelde een nieuwe polymeer formule voor de verbetering van hun bestaande polycarbonaat oplossing genaamd LEXAN™ resin. Met deze upgrade zijn ze instaat perfect in te spelen op de steeds meer geavanceerde wensen van de markt.

Vertrouwen:
Het bouwen van zo’n productie-eenheid gaat natuurlijk niet over één nacht ijs, zeker niet als het om een recentelijk ontwikkeld product gaat. Het was voor SABIC dus belangrijk een betrouwbare procesleverancier te vinden voor de ondersteuning en verwezenlijking hiervan. Een cruciale stap in dit productieproces bleek het correct inmengen van poeders in vloeistoffen, een niet voor de hand liggende techniek. Nadat J-Tec in 2011 voor een ander type monomeer mix een overtuigende studie had gerealiseerd en ze gekend staan voor hun expertise m.b.t. het inmengen van poeders in vloeistoffen, kregen ze van SABIC het vertrouwen het project uit te voeren. Daarnaast bewijst J-Tec met haar behaalde ISO 9001 en VCA certificaten dat ze structuur en veiligheid op de werkvloer hoog in het vaandel dragen. Ook dit bevestigt de uitstekende synergie tussen de twee bedrijven.

Uitstekende samenwerking:
Dankzij een constructieve samenwerking is de installatie op tijd en binnen budget opgeleverd en haalt ze de gevraagde capaciteiten. Beide partijen kijken terug op een geslaagd project en loven de uitstekende communicatie. “Voor J-Tec is SABIC een belangrijke internationale speler met veel potentieel” zegt Jonathan Van Steelant, Business development manager voor J-Tec. Er zitten dan ook nog verschillende internationale projecten in de pijplijn. Zo heeft J-Tec recent een nieuw contract binnen gehaald voor SABIC in Spanje, waar ze een installatie zullen bouwen voor het lossen van vrachtwagens en vervolgens een pneumatisch transport naar een bestaande productie eenheid zullen voorzien.

™Trademark of SABIC or Affiliates

Geschreven door

J-Tec Material Handling

J-Tec ontwerpt, levert, installeert en onderhoudt systemen voor de behandeling van poeders, granulaten en vloeistoffen. Wij bouwen complete turn-key installaties, vernieuwen en/of automatiseren bestaande installaties en leveren individuele componenten, en... Lees meer