Ionisatieblowers nieuw in het programma bij Fiktech B.V.

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Ionisatieblowers nieuw in het programma bij Fiktech B.V.

Als gevolg van een statische lading trekken kunststof producten stof aan. Dit vormt gedurende de opslagperiode een grauwsluier op het oppervlak die moeilijk te verwijderen is. Bij verschillend gevormde producten moet er op afstand geneutraliseerd worden. Hiervoor heeft Fiktech naast ionisatiestaven (al dan niet met ondersteuning van een luchtmes) ionisatieblowers in het programma opgenomen.

Statische elektriciteit elimineren
De ionisatieblowers van Fiktech dragen sterk bij aan het elimineren van statische elektriciteit. Kenmerken zijn o.m.: een eenvoudige installatie, stabiele werking en snelle eliminatie van statische elektriciteit. Toepassingen: het eenvoudig verwijderen van statische ladingen in industrieën zoals productie van elektronische precisieproducten, elektronische assemblagelijnen, farmacie, verpakking en het gieten van kleine onderdelen.

Geschreven door

Fiktech B.V. - Productieoptimalisatie

Productieoptimalisatie, Luchtmessen & Vortex Schakelkast Koelers: FIKTECH – Fikkers Industriële Knowhow & Techniek – heeft ruim 40 jaar ervaring in het oplossen van technische problemen in praktisch alle industrieën. FIKTECH... Lees meer