IO-Link-master DataLine

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: IO-Link-master DataLine

ifm electronic heeft haar assortiment IO-Link-masters uitgebreid met een nieuwe serie: de IO-Link-master DataLine. De decentrale IO-Link master modules dienen als gateway tussen intelligente IO-Link sensoren en de veldbus. Het grote voordeel van de nieuwe DataLine serie is dat het IT-netwerk volledig gescheiden van het automatiseringsnetwerk kan worden opgezet. Het resultaat: een verhoogde inzetbaarheid van machines.

Het automatiseringsnetwerk mag op geen enkele wijze onderbroken worden door externe factoren. Om deze reden beschikken de modules over een separate IoT-Ethernet-interface. Hierdoor is het mogelijk om het automatiseringsnetwerk te scheiden van het IT-netwerk en kunnen de belangrijkste gegevens van de sensoren naar zowel het IT- als ERP-systeem verzonden worden. De sensorinformatie wordt via de beschikbare TCP/IP-JSON-interface naar de IT-omgeving verzonden.

De IO-Link-master en device zijn configureerbaar met de software Lr device. Deze intuïtieve software vindt alle IO-Link-masters in het netwerk en stelt een overzicht op van de volledige installatie. Bovendien worden alle aangesloten sensoren met de bijbehorende parameters weergegeven, waarmee een parametrering van alle sensoren in het systeem vanaf één centrale locatie mogelijk is.

Sensoren en actuatoren kunnen eenvoudig aangesloten worden via standaard M12-verbindingsleidingen zonder afscherming. Afhankelijk van de uitvoering kunnen er tot 4 of 8 IO-Link sensoren worden aangesloten en met in totaal 3,6 A worden gevoed. Met het toebehoren EVC693 of EVF693 kan extra hulpenergie voor de aansluiting van IO-Link actuatoren worden aangevoerd. De leidinglengte mag maximaal 20 m bedragen.

Binnen de DataLine serie zijn er van elke variant twee versies: één versie geschikt voor algemene industriële toepassingen en één speciaal voor gebruik in hygiënische en natte omgevingen, bijv. in de levensmiddelenindustrie. De modules beschikken over de beschermingsklasse IP 67 of IP 69 K.

Geschreven door

ifm electronic b.v.

Al meer dan 40 jaar ontwikkelt en produceert ifm electronic besturingscomponenten en systemen – van standaardsensoren tot complete besturingen in de industriële automatisering. Dankzij intensieve samenwerking met klanten heeft ifm... Lees meer