Interim SalesManagement

icon.highlightedarticle.dark Management
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Interim SalesManagement

Fiktech biedt nu een effectieve manier om het ontstane gat in een verkooporganisatie organisatie snel op te vullen. We maken een plan van aanpak, bespreken de kosten en stellen een contract op als u besluit om met ons in zee te gaan. In dit contract worden in ieder geval opgenomen het doel, de looptijd, de per week te besteden tijd, voortgangsbesprekingen/evaluatie/ communicatie en de door de organisatie in te zetten middelen.

De verkoop van producten en diensten kan prima vergeleken worden met het beoefenen van een teamsport. De spelers (salesengineers, verkopers, vertegenwoordigers) zijn getraind, beschikken over productkennis en verkoopvaardigheden, zijn uitgerust met lease-auto, mobiele telefoon en laptop, en zijn gretig om uw bedrijf bij potentiële en bestaande klanten te vertegenwoordigen.

Alle ondersteunende activiteiten moeten natuurlijk ook kloppen; het spelmateriaal, vervoer, promotie en training/ coaching (product/ dienst, logistiek, marketing, verkoopleiding). De salesmanager heeft een spilfunctie en moet met zijn verkoopstaf altijd blijven scoren om de continuïteit van het bedrijf te waarborgen.

Helaas is – nèt als bij teamsport – de salesmanager als trainer/coach van de verkoopstaf beperkt houdbaar. Als de omzetresultaten tegenvallen wordt hij/ zij verantwoordelijk gehouden en is de eis vanuit de bedrijfsleiding dat er snel passende maatregelen genomen worden. Dan is Interim SalesManagement de beste optie!

Geschreven door

Fiktech B.V. - Productieoptimalisatie

Productieoptimalisatie, Luchtmessen & Vortex Schakelkast Koelers: FIKTECH – Fikkers Industriële Knowhow & Techniek – heeft ruim 40 jaar ervaring in het oplossen van technische problemen in praktisch alle industrieën. FIKTECH... Lees meer