Installatie zes composiet silo’s voor bloem en meelsoorten

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
82 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Installatie zes composiet silo’s voor bloem en meelsoorten

Polem en Siloba hebben in een gezamenlijk project opslagsilo`s van composiet geplaatst op het buitenterrein van een nieuwe bakkerij in het Belgische Bree. De silo’s dienen voor de opslag van bloem en meelsoorten.

Het gaat om een grote silo van 37 ton voor de witte bloem en 5 kleinere silo’s van 7 ton voor verschillende bloemsoorten. Alle silo’s zijn uitgevoerd met filters, explosiepanelen, silo-weging en trilbodems. De bloem wordt via een spiraaltransport getransporteerd naar de weegbunker in de bakkerij. Christophe Callens , Executive Managing Director bij Siloba nv reageert: “Binnen in een aparte ruimte van het magazijn is een mini-doseerstation geplaatst met 12 kleine rvs silo’s. Met pneumatisch transport worden de verschillende bloemmixen gedoseerd in een aparte weegbunker. Beide weegbunkers storten dan samen de bloem in de verrijdbare knederkuip. Tijdens het storten van de bloem doseren we tegelijk automatisch via onze receptcomputer het water, de vloeibare gist en het zout rechtstreeks in dezelfde knederkuip. De hele installatie wordt aangestuurd met PLC bakkerijsoftware van Siloba, gebaseerd op een Siemens PLC-infrastructuur.”
Polem silo`s en tanks van composiet zijn zeer geschikt voor de opslag van levensmiddelen door onder meer de goede isolerende eigenschappen, naadloze binnenwanden en omdat de hygiene gewaarborgd kan worden.

Geschreven door

Polem BV

Dankzij bijna 50 jaar industriële ervaring wordt Polem zowel nationaal als internationaal gezien als dé producent van composiet silo’s en tanks. Een Europese marktleider waar vakmanschap en innovaties hand in... Lees meer