“Innovation in Vacuum Busch Award” 2016 uitgereikt aan tna

icon.highlightedarticle.dark Management
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: “Innovation in Vacuum Busch Award” 2016 uitgereikt aan tna

De “Innovation in Vacuum Busch Award” 2016 is uitgereikt aan Florigo, een tna bedrijf, voor hun innovaties op het gebied van het continue vacuümfrituursysteem Florigo vac-pro® 3. Op de prijsuitreiking in Woerden, waar de Nederlandse verkoopvestiging van Busch is, overhandigde Ayla Busch de award aan Andrew Smith (Group Manufacturing Manager), Peter Elsendoorn (Project Engineer) en Nol Besseling (Technical Buyer).

Tna is een toonaangevende leverancier van verwerkings- en verpakkingsoplossingen voor de voedselindustrie met installaties in ruim 120 landen. Na het verwerven van het Nederlandse bedrijf Florigo uit Woerden in 2015 levert het bedrijf een breed scala aan oplossingen, waaronder toonaangevende vacuümfrituursystemen.

Deze innovatieve frituursystemen zijn voor het eerst in de jaren 60 geïntroduceerd en bieden aardappelverwerkers een compleet nieuw gamma aan oplossingen voor het creëren van nieuwe, gezondere producten. Vandaag de dag is tna wereldwijd één van de toonaangevende producenten van continue vacuümfrituursysteem, die vooral gebruikt worden voor het produceren van aardappelchips en -snacks, maar die ook gebruikt kunnen worden voor het frituren van uiteenlopende soorten fruit en groenten. Daarnaast biedt tna een breed gamma aan geïntegreerde oplossingen voor de bredere voedselindustrie, zoals koelen en vriezen, coating, distributie, kruiden, wegen, verpakken, inzetten en labellen, metaaldetectie, verificatie en oplossingen voor het einde van de productieketen.

Florigo, een tna bedrijf, en Busch zijn al decennialang partners. De twee bedrijven hebben nauw samen gewerkt aan de ontwikkeling van vacuümsystemen die speciaal zijn ontworpen voor het frituren. Bij dit proces wordt er gebruikgemaakt van verschillende soorten vacuümpompen. De gepatenteerde continue vacuümfrituursystemen hebben een maximumcapaciteit van 500 ton chips per uur.

Dankzij de succesvolle combinatie van de vacuümtechniek van Busch en de expertise van tna op het gebied van het verwerken van aardappelen en andere groenten, is de juiste oplossing gevonden en worden de voordelen van frituren zeer goed benut.

De wens van tna om te innoveren heeft ertoe geleid dat een aardappelschijfje wordt omgevormd tot een snack bij lage temperaturen, waardoor potentieel gevaarlijke acrylamiden met meer dan 95% worden verminderd. Het vetgehalte in de eindproducten is ook drastisch verminderd, waardoor voedsel gefrituurd onder vacuüm een gezonder alternatief biedt dan voedsel dat wordt gefrituurd in conventionele frituursystemen. De technologie van tna draagt er dus aan bij dat er zetmeelproducten geproduceerd worden die beter zijn voor de gezondheid.

Daarnaast helpt vacuümfrituren bij het behouden van natuurlijke smaken en kleuren en voorkomt het dat frituurvet slechter wordt, waardoor het veel langer kan worden gebruikt. De lage temperatuur bij het frituren zorgt er ook voor dat het mogelijk is om olie te gebruiken dat minder thermisch resistent is, zoals bijvoorbeeld olijfolie.

Meer zienicon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:“Innovation in Vacuum Busch Award” 2016 uitgereikt aan tna

Busch B.V.

Busch B.V. in Woerden biedt vacuüm- en overdrukoplossingen voor alle markten. Van individuele vacuümpompen, blowers en compressoren tot maatwerk vacuümsystemen. Wij maken de vertaling van uw proces naar de juiste... Lees meer