Innovatieve niveaumeting dankzij Field Time Control Technologie

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Innovatieve niveaumeting dankzij Field Time Control Technologie

Heeft uw product een lage diëlektrische constante ? Of is uw bulkgoed van wisselende kwaliteit ? Voor de TriFlex is dit geen probleem.Voor kleine opslagtanks of buffervaten in glas of plexi biedt Retec de Fluidwell Instruments TriFlex aan. Een zeer eenvoudig te monteren meettoestel met heel bijzondere eigenschappen.

De TriFlex van Fluidwell Instruments is bijzonder geschikt voor het meten van natuurlijke producten zoals graan en meel. De kwaliteit, densiteit en diëlektrische constante van deze producten wil nogal eens veranderen. De Triflex kan zeer breed ingezet worden in diverse industrieën, zoals bakkerijen, molens, pastafabrieken, maar evengoed in raffinaderijen voor bio-diesel. Eén keer op een lege tank geïnstalleerd, blijft het systeem op zijn plaats, onderhoudsvrij, en kan uw productie efficiënt beheerst worden.

De TriFlex werd speciaal ontworpen voor tanks in glas en plexi. Meetbereiken variëren tussen 300 mm en 600 mm

U wil een duidelijk signaal ?
De loop powered Triflex, met tweedraads aansluiting, levert een analoog 4-20mA signaal en beschikt over een solid state relais voor uw alarm.
En er is nog meer ! Aan de buitenzijde van de sensor is er ook een twee-kleurig LED lampje dat met wisselende kleursterkte zal aangeven hoe het staat met het niveau in de tank. Een knipperend licht zal u ook meegeven als er een diagnostische fout (knippert snel) of een proces waarschuwing is (knippert traag).

Omdat de sensoren een resolutie hebben van 15 mm, en het toestel een reactiesnelheid heeft van 1 seconde, is de TriFlex niet alleen makkelijk in gebruik, maar ook betrouwbaar en erg nauwkeurig.

Retec kiest resoluut voor de Fluidwell Field Time Control © Technologie
Fluidwell (Nederland) focust zich als sinds de start in 1993 op productontwikkeling. Dankzij hun nauwe samenwerking met hun OEM klanten kunnen zij perfect inspelen op vragen die direct uit de markt komen. Zo onstond Fluidwell Instruments. Omdat zij betrokken worden bij engineering van nieuwe processen, kunnen zij een snel, commercieel en technisch antwoord bieden op de instrumentatie-vragen die leven in de industrie. De R&D en top-engineering van Fluidwell Instruments leiden nu tot een productgamma dat ook voor Retec klanten beschikbaar is.

Bel ons meteen voor een demo, offerte of documentatie.

Geschreven door

Retec Instruments Bvba

RETEC INSTRUMENTS Retec is specialist in het meten van niveau, druk, debiet en temperatuur in de industriële omgeving. Nauwkeurige meetgegevens zijn onmisbaar voor de continuïteit, kwaliteit en efficiëntie van uw... Lees meer