Innovatieve ECON-oplossingen voor onderwatergranulering gepresenteerd tijdens PRSE 2023

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
36 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Innovatieve ECON-oplossingen voor onderwatergranulering gepresenteerd tijdens PRSE 2023

KRACHTIG IN PERFORMANCE EN ZUINIG IN ENERGIEVERBUIK

Naast de oplossingen van Kubota Brabender Technologie voor het doseren van slechtstromende, hakende vezels en flakes, het verbeteren van de performance voor dubbelschroefs co-roterende extruders met de hoogwaardige onderdelen (assen, huizen, elementen) van Extruder Experts, krijgen óók de oplossingen van ECON ruimschoots aandacht bij ons op stand S12 tijdens de Plastics Recycling Show Europe op 10 en 11 mei in de RAI Amsterdam.

Zo zal ECON een werkende onderwatergranulering demonstreren die een unieke die-head kent door de gepatenteerde thermisch geïsoleerde die-plate. Dit biedt tal van voordelen.

> Met deze technologie is het mogelijk kunststoffen te granuleren die met andere systemen voor onderwatergranulering niet mogelijk zijn;
> Geen bevriezing van de nozzles;
> Een constante smelttemperatuur over de gehele lengte van de nozzles;
> Oververhitting van het polymeer wordt vermeden;
> Een minimaal warmteverlies naar het proceswater.

Dit alles leidt tot een grote energiebesparing.

Dankzij de gepatenteerde thermische isolatie kan het granuleren van kunststoffen plaatsvinden op hogere temperaturen, met een hoog vulstofgehalte, adhesieve en viskeuze polymeren en micropellets. Tijdens de PRSE is er ook meer informatie te verkrijgen over de ECON PET Edition, de thermisch geïsoleerde EUP-onderwaterpelletizer in combinatie met de EWT-ontwateringsinstallatie én het geschakelde ECS-kristallisatiesysteem. Hiermee wordt ca. 35% kristallisatie bereikt. Tevens wordt door de lagere drukopbouw met de thermisch geïsoleerde dieplate, een lager acetaldehydegehalte van 30-40% bereikt direct na het granuleren. Dit lagere acetaldehydegehalte vermindert het energieverbruik in de processtappen die volgen.

Bekijk de ECON-oplossingenicon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Innovatieve ECON-oplossingen voor onderwatergranulering gepresenteerd tijdens PRSE 2023

SPS | Solids Process Solutions

Exclusief Agent voor België en Nederland van : Kubota Brabender Technologie GmbH 30 jaar samenwerking en specialist in volumetrisch en gravimetrisch dosering van poeders, vezels, pellets, granulaat, rework, snippers, gravimetrisch... Lees meer