Induvac zorgt voor duurzame energie

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Induvac zorgt voor duurzame energie

Nog niet zo lang geleden leverde Induvac uit Zoetermeer een groot aantal vacuümsystemen voor de productie van windturbines. Door de sterke vraag naar de productie van milieuvriendelijke energie en de aantrekkelijke subsidies die op de productie hiervan worden verleend in de diverse Europese landen, zal het er toe leiden dat er steeds meer windenergieparken gebouwd zullen worden.

Bij de vervaardiging van rotorbladen worden vacuümpompen van Induvac gebruikt die in diverse landen worden geproduceerd. De rotorbladen voor windturbines worden gemaakt van kunststof en dit gebeurd door middel van een vacuum injectie proces. De rotorbladen, die tot wel 60 meter lang kunnen worden, vereisen vacuüminstallaties waar men op kan rekenen. Induvac produceert deze installaties in eigen beheer en conform de wensen van de klant.

Omdat de productie in een zeer korte tijd enorm is gegroeid, worden vaak leegstaande hallen gebruikt die vroeger puur voor opslag werden gebruikt. In dit soort “loodsen” zijn weinig voorzieningen qua vacuum of perslucht en dus ontwikkelde Induvac mobiele installaties die overal gebruikt en ingezet kunnen worden. De units zijn voorzien van schakelkast en de nodige beveiligingen, omdat de eisen aan betrouwbaarheid zeer hoog zijn; het uitvallen van de installatie tijdens het proces van vacuüminjectie, dat uren kan duren kan een verlies van honderdduizenden euro’s veroorzaken.
De units worden inmiddels ook veel gebruikt in de landbouw, vliegtuigbouw en scheepsbouw en zijn er in verschillende capaciteiten en uitvoeringen.
Zie de `Externe link` hieronder voor de speciale brochure of neem contact met ons op.

Geschreven door

Induvac BV

Induvac is een gespecialiseerd bedrijf op het gebied van vacuümpompen-en systemen, (gas) compressoren, zijkanaalventilatoren, radiaal en centrifugaal ventilatoren, rootsblowers en (proces)filters. Behalve de verkoop van standaard producten verzorgt Induvac desgewenst... Lees meer