Indutrade-dochter ATB Automation neemt Bönnekamp over

icon.highlightedarticle.dark Management
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Indutrade-dochter ATB Automation neemt Bönnekamp over

Voor de tweede keer in deze nog jonge maand maakt Indutrade Benelux een overname binnen haar organisatie bekend. Dochteronderneming ATB Automation in Mijdrecht neemt Bönnekamp B.V. over. Dit bedrijf uit Maarn heeft zich in haar 75-jarig bestaan ontwikkeld tot specialist in mechanische aandrijftechniek, DIN, lagers en industriële specials zoals klantspecifieke magneten, aansluit- en scharnierdelen voor gasveren en pneumatiek en overig draai- en freeswerk. Daarnaast heeft Bönnekamp de grootste voorraad gaffels, stangkoppen, kruiskoppelingen, aandrijfassen en kogelgewrichten in de Benelux.

Groei
Voor Olaf van de Ven en Henry le Noble, het directieteam van ATB Automation, is de samenwerking met Bönnekamp een logische stap voor de ontwikkeling en groei van hun bedrijf. Voor Bönnekamp directeur-eigenaar Leon Schoutsen zal na gedegen overdracht ruimte ontstaan om aan nieuwe uitdagingen te beginnen. Onder zijn leiding is Bönnekamp tot een gerespecteerd, goed georganiseerd bedrijf uitgegroeid.
Holdingmaatschappij Indutrade Benelux stimuleert haar bedrijven om bedrijfsactiviteiten of productvertegenwoordigingen over te nemen. De uitbreiding van ATB Automation door de overname van Bönnekamp sluit dan ook geheel aan bij de Indutrade-visie.

Over Indutrade
Indutrade Benelux is de holding waaronder de in de Benelux gevestigde bedrijven van het Zweedse, beursgenoteerde, Indutrade AB vallen. Indutrade richt zich op hoogwaardige technologieën voor industriële nichetoepassingen. De aangesloten bedrijven brengen technische componenten en systemen op de markt en verzorgen service-activiteiten.

Doelstelling van Indutrade is te groeien met bedrijven waarin technische expertise, klantgerichtheid en een lokale infrastructuur centraal staan. De decentrale structuur vormt het hart van de Indutrade-cultuur en -strategie. Hierdoor behouden de aangesloten bedrijven hun identiteit en autonomie. Deze vrijheid staat aan de basis van de ondernemende spirit binnen de bedrijvengroep.

Vanuit de Indutrade Benelux-holding wordt ondersteuning geboden op het gebied van industriële know-how, financiën, ontwikkeling en management. De dochterondernemingen profiteren onderling van benchmarking en het informeel uitwisselen van ervaringen.

Meer zienicon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Indutrade-dochter ATB Automation neemt Bönnekamp over

Hitma B.V.

Bij Hitma denken we graag met je mee. We begrijpen dat processen overal anders zijn. Daarom werken wij intensief samen om een technische oplossing op maat te kunnen bieden. Zo zorgen wij ervoor dat je altijd de juiste producten of service ontvangt. Lees meer