Industriële ovenventilatoren

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Industriële ovenventilatoren

Achtergrond
In veel industrieën is warmte nodig voor het productieproces. Hiervoor worden vaak industriële ovens gebouwd. Denk aan ovens om glasplaten te bakken, ovens om stenen te bakken… Ook de beeldbuizen van de eerste tv’s werden in ovens gemaakt.

Uitdaging:
Een ventilator compleet op maat voor onze klant, zodat ze hun installatie niet hoeven aan te passen. Onze klant had al meerdere jaren een vast concept van ovens en verkoopt altijd dit complete concept. Zijn wens was dus om het te laten zoals het is, omdat het al jaren goed functioneert. Wij hebben dus samen met hem een complete maatwerkoplossing ontworpen.

Oplossing
Samen met de klant hebben we uiteindelijk 10 stuks vrijlopende plugventilatoren voor zijn industriële oven ontworpen. Elke ventilator doet 50.000 m³/h bij 1390 pascal. De ventilatoren zijn uitgerust met 37kW, 4-polige WEG-motoren. De plugventilatoren hebben versterkte stalen waaiers en geprofileerde, achterovergebogen schoepen. Inclusief aluminium koelwaaier met beschermkap. Verder hebben ze een geïsoleerde montageplaat met 100 mm isolatie. De ventilatoren zijn geschikt voor een maximum mediumtemperatuur van 240 graden.

Industriële ventilatoren icon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Industriële ovenventilatoren

Slingerland Techniek BV

Leverancier van industriële ventilatoren sinds 1990 Lees meer