Indus Neva bigbag-systeem nu ook in food grade uitvoering

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Indus Neva bigbag-systeem nu ook in food grade uitvoering

Door de stijgende vraag naar het Indus Neva Big Bag Handling en Opslag Systeem vanuit de (internationale) levensmiddelensector heeft Indus Bulk Logistics sinds kort een Food Grade uitvoering van haar systeem in productie genomen.

Alhoewel het directe contact van de levensmiddelen niet vaak met de ladingdrager (het Indus Neva Systeem) zal plaatsvinden (er zit immers altijd een Food Grade Big Bag tussen het Indus Neva Systeem en de inhoud van de Big Bag) is Indus op vraag van haar gebruikers tot productie van deze uitvoering overgegaan.

Voor de productie van de kunststof onderdelen wordt gebruik gemaakt van internationaal goedgekeurde grondstoffen die voldoen aan de wettelijke voorschriften, Europese richtlijnen en de verordeningen (EU) Nr. 1935/2004 en (EU) Nr. 2023/2006.
Ook liggen de migratiewaarden onder de wettelijke grens, zoals vastgelegd in verordening 10/2011 en een aanpassing hierop in verordening 2015/174.
Voor de metalen onderdelen van het Indus Neva Systeem kan gekozen worden uit gegalvaniseerd staal of roestvrijstaal (AISI 304).

Het Indus Neva Systeem in Food Grade uitvoering is herkenbaar aan de grijze kleur van het onderstel.

Geschreven door

Logo van:Indus Neva bigbag-systeem nu ook in food grade uitvoering

Indus Integrated Bulk Logistics BV

Indus Integrated Bulk Logistics BV is de producent en distributeur van systemen voor de opslag, transport en handling van bulkgoederen (solids) in of met behulp van Big Bags (FIBC’s) tot... Lees meer