Indus Bulk Logistics zet in op groei in 2021

icon.highlightedarticle.dark Management
42 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Indus Bulk Logistics zet in op groei in 2021

Nu 2020 is afgesloten is het tijd om vooruit te kijken naar 2021. Indus Bulk Logistics ziet de toekomst rooskleurig in, ondanks de nog steeds geldende beperkingen. Het bedrijf zet in 2021 in op het een hogere toegevoegde waarde voor klanten. Onderdeel hiervan is ook de verhuizing naar een nieuw en groter pand aan het einde van het jaar, samen met zusterbedrijven Promatrix, ProDevelop en Qnium.

Vooruitkijken
Na een aantal jaar van sterke groei zat 2020 vol van uitdagingen, ook voor Indus Bulk Logistics. Met name het wegvallen van fysieke interactie met de klanten had directe impact op de business. Het aanwezig zijn op locatie van de klant, om een goede inschatting te maken van de situatie en overige onderdelen van de supply chain, is erg belangrijk voor een operationeel sterke en financieel gunstige oplossing.

Dichter bij de gebruiker
De nieuwe marktsituatie vereist flexibiliteit, maar ook een nieuwe (online) aanpak. Met het aantrekken van een nieuwe Business Development Manager in november 2020 is hiermee de eerste stap gezet. Hiernaast werkt Indus Bulk Logistics aan vernieuwing van de website en speelt het bedrijf met een klant specifieke aanpak meer in op de hernieuwde interne focus van bedrijven. Veel bedrijven zijn juist in deze tijd bezig om logistiek te optimaliseren en de operationele elementen binnen de organisatie te innoveren. Het op maat gemaakte NEVA systeem, wat Indus Bulk Logistics zelf produceert, biedt klanten dé mogelijkheid om de opslag te optimaliseren of de veiligheid te verhogen.

Voor wie?
De NEVA systemen zorgen voor een ongekende efficiëntieslag binnen supply chain en/of warehouse. Kostenbesparingen tot wel 65% kunnen worden gerealiseerd door het stapelen van big bags. Daarnaast garanderen de systemen een veilige werkomgeving voor personeel, essentieel anno 2021. Ook kan met de inzet van de systemen een stap gezet worden naar verbeterde voedselveiligheid, -kwaliteit én traceability. Indus Bulk Logistics herkent deze ontwikkelingen en is in staat om voor elke situatie een oplossing te bedenken.

Eindgebruikers van het big bag handling systeem bevinden zich historisch gezien in veel verschillende sectoren. Voorbeelden binnen de non-food zijn de kunststofindustrie, plastics en farmacie. Binnen de food zijn dit o.a. de agri-sector, koffie & thee en poeders.

Benieuwd naar de oplossing voor uw business? We helpen graag.

Geschreven door

Logo van:Indus Bulk Logistics zet in op groei in 2021

Indus Integrated Bulk Logistics BV

Indus Integrated Bulk Logistics BV is de producent en distributeur van systemen voor de opslag, transport en handling van bulkgoederen (solids) in of met behulp van Big Bags (FIBC’s) tot... Lees meer