INADCO weer aanwezig op Solids 2013 Antwerpen

icon.highlightedarticle.dark Management Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: INADCO weer aanwezig op Solids 2013 Antwerpen
Article image of: INADCO weer aanwezig op Solids 2013 Antwerpen
Article image of: INADCO weer aanwezig op Solids 2013 Antwerpen

Ook dit jaar zal INADCO Moisture Measurement weer aanwezig zijn op Solids 2013 in de Antwerpen Expo.

INADCO toont op deze vakbeurs, welke wordt gehouden op 27 en 28 maart, de zelf ontwikkelde producten als de Bulkdichtheids-bepaler en de serie Vochtmeters.

De laatste innovatie is de mobiele vochtmeter welke makkelijk kan worden gebruikt om op locatie het vochtgehalte te bepalen van het product. Deze innovatie is behalve op de eigen stand ook zichtbaar op het SolidsLab.

Met deze mobiele vochtmeter heeft INADCO tijdens de Industrial Processing 2012 te Utrecht de PIP Innovatorstatus verworven.

Kenmerkend voor de vochtmeetapparaten is dat de meetsensor in een nog groot volume het vocht meet. Niet met een puntmeting, een doorstraling of een klein oppervlak, maar het systeem meet een zeer grote “schil” aan product aan de binnenzijde van de meetcilinder. Hierdoor zijn onze sensoren bij uitstek geschikt om te meten in grove vezelachtige materialen of bijvoorbeeld woodchips.

Door gebruik te maken van de juiste materialen, kunnen enkele uitvoeringen van de sensor ook in de Food industrie toegepast worden. Een voorbeeld hiervan is te zien in de afbeelding. Deze meetsensor is geheel in “FDA approved” polypropyleen (PP) uitgevoerd.

Doordat wij zelf ontwikkelaar en producent van deze sensoren zijn, kunnen wij ook voor uw toepassing de juiste uitvoeringvorm met de juiste materiaalkeuze produceren.

In Zweden zijn recentelijk testen uitgevoerd met onze apparatuur naar het bepalen van het vochtgehalte in biomassa.

Nieuwsgierig geworden naar onze producten kom dan tijdens de openingstijden naar onze stand C1010. Heeft U nog geen toegangsbewijs dan kunt U zich via onze website gratis registreren.

Geschreven door

INADCO

INADCO Engineering INADCO Moisture Measurement ontwikkelt en produceert meetapparatuur geschikt voor het meten in processen met fijne en grove inhomogene stortgoederen, zonder gebruik te maken van talloze calibratielijnen voor elk product. Specialiteit... Lees meer

We gebruiken cookies

Wij gebruiken cookies om ons verkeer te analyseren. Wij delen ook informatie over je gebruik van onze site met onze sociale media, reclame- en analysepartners.

Lees meer