IFE Bulk Benelux levert innovatieve zeefmachine

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: IFE Bulk Benelux levert innovatieve zeefmachine

Renswoude: IFE bulk Benelux is sinds 1996 exclusief dealer voor de Benelux van IFE Aufbereitungstechnik GmbH uit het Oostenrijkse Waidhoven an der Ybbs, een toonaangevend en wereldwijd opererende fabrikant van Zeefmachines, Trilgoten, Magneetsystemen en Non-ferro scheiders. IFE bulk Benelux is een van de bedrijven binnen de TBK Group dat sinds 1956 innovatieve oplossingen biedt voor bedrijven in de mineraal processing, mijnbouw, bulk handling en recycling.

De Tiense Suikerraffinaderij uit het Belgische Tienen heeft recent een nieuwe IFE UE 900×1800 FS-2LM660T zeef/trilgoot met onderliggende trilmotoren in bedrijf genomen. De zeef/trilgoot is voorzien van een stalen zeefdek met aan de uiteinden stangen. Deze stangen dienen als zeef maar tevens als controle middel van de overloop.

De IFE zeef/trilgoot wordt gevoed door de kolenbunker en de zeef voedt op zijn beurt weer de installatie met een mooi eindproduct.

Tiense Suikerraffinaderij heeft gekozen voor een product van IFE Aufbereitungstechnik GmbH vanwege de jarenlange ervaring en kennis op het gebied van zeeftechniek, kwaliteit en de mogelijkheid tot het bouwen van “ speciale ” uitvoering. De wens van een special was aanwezig vanwege de complexiteit van de bestaande installatie. In samenspraak met Tiense hebben wij naar volle tevredenheid een antwoord kunnen geven op hun wensen- en eisenpakket.

Over IFE Aufbereitungstechnik GmbH:
IFE werd opgericht in 1947 als Instituut voor Technisch Onderzoek en Ontwikkeling. IFE Aufbereitungstechnik GmbH in zijn huidige vorm is vandaag de dag een van ’s werelds toonaangevende fabrikanten van Zeefmachines, Trilgoten, Magneetsystemen en Non-ferro scheiders.

Geschreven door

Logo van:IFE Bulk Benelux levert innovatieve zeefmachine

Centrax

Om scheefloop bij transportbandinstallaties te voorkomen bestaat er een structurele oplossing: CenTrax. Het CenTrax multi stuurrol systeem corrigeert scheefloop van transportbanden, zowel in het bovenpart als in het onderpart. Met... Lees meer