Hygiënische opblaasbare polyurethaan afdichting voor big-bags

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Hygiënische opblaasbare polyurethaan afdichting voor big-bags

Filcoflex introduceert twee nieuwe hygiënische opblaasbare afdichtingen in thermoplastisch polyurethaan voor het vullen en lossen van Big-Bags, zakken en containers.

Filcoflex heeft ruim 12 jaar geleden al een rubberen opblaasbare afdichting in de markt gezet in zowel het zeer elastische natuur rubber, antistatisch chemisch resistent zwart EPDM en temperatuur bestendig siliconen. Deze worden wereldwijd reeds in 69 landen succesvol gebruikt.
Nadelen van de rubberen variant is dat deze wordt gelijmd en lijmverbindingen zijn niet altijd wenselijk in de levensmiddelen of farmaceutische industrie. Verder verliest rubber langzaam zijn elasticiteit, en het verweert, zodat het oppervlak polyurethaan moeilijker te reinigen is.

Voor de productie van de polyurethaan flexibele verbindingen en manchetten heeft Filcoflex geïnvesteerd in de nieuwste lasmachines en technieken voor kunststoffen. Deze op maat gebouwde kunststof lasmachines maken het mogelijk om de thermoplastische polyurethaan producten van Filcoflex dusdanig te lassen dat ze bijna naadloos lijken. Naast de lasmachines zijn er een groot aantal speciale gereedschapstukken aangeschaft die nieuwe lastechnieken mogelijk maken voor balgen, manchetten, maar nu ook opblaasbare afdichtingen.

Filcoflex kan nu polyurethaan persluchtslangen direct in hun polyurethaan manchetten en afdichtingen lassen. Geschroefde persluchtfittingen en aansluitingen zijn niet meer nodig om een opblaasbare zakkenklem van perslucht te voorzien.

Veiligheid
Veiligheid is erg belangrijk bij het vullen van Big-Bags, zakken en bulk containers. Het verlies van onderdelen die ongemerkt in het product terecht komen is een groot risico.
De gelaste slangen in de opblaasbare afdichting vormen een permanente verbinding. De slangen zijn langs de bovenkant van het opblaasbare deel ingelast. Het opblaasbare gedeelte verzorgt een groter optimaal te benutten klem oppervlak doordat het volledig vrij is van aansluitingen, uitstekende delen en schroef verbindingen.
Opblaasbare afdichtingen zijn veiliger dan traditionele zakkenklemmen, riemen en klemmen. De opblaasbare afdichtingen dichten 100% af.
Vingers en handen van proces operators zijn veilig doordat deze niet afgekneld kunnen raken. Doordat er geen scherpe of uitstekende delen zijn is er ook geen kans op verwonding door de opblaasbare zakkenklemmen.

Filcoflex reduceert uw kosten, door een 100% afdichting van de opblaasbare zakkenklem is er geen product verlies en de productie omgeving blijft schoon.

Hygiëne
Polyurethaan is een hygiënisch, makkelijk te reinigen materiaal. De opblaasbare zakkenklem wordt geleverd in een witte of een transparante polyurethaan van 1mm dikte.

Er zijn nu 2 varianten beschikbaar;

1) PBS-QD – Pneumatic Bag Seal – Quick Detach
Makkelijk te plaatsen door middel van een snelkoppeling. Hierbij kunt u kiezen uit de meest voorkomende; Jacob flens, Tri-clamp flens, Snapring B vormig, Slangklem en Geschroefde flens verbindingen. PBS-QD verbindt rechtstreeks aan uw leidingwerk of vul kop.

2) Pneumatic Bag Seal – Over Tube
1 op 1 vervanging van alle meest voorkomende opblaasbare afdichtingen, u schuift PBS-OT rechtstreeks over de buis of vul kop heen. De opblaasbare afdichting blijft uit zichzelf hangen, of u kunt kiezen om een aantal bevestigingen toe te voegen zoals een; slangklem, klemrand, gat of een gat en pin verbinding.

Filcoflex levert maatwerk altijd snel, zeker in geval van calamiteiten.

Website Filcoflex icon.arrow--dark

Geschreven door

Filcoflex BV

Filcoflex specialiseert zich in het maken van flexibele verbindingen met speciale kwaliteitseisen zoals in de voeding, pharma en chemie. Wij richten ons op het continue ontwikkelen en verbeteren van bestaande... Lees meer