Hygiënisch vulconcept voor bigbags in cleanrooms

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Hygiënisch vulconcept voor bigbags in cleanrooms
Article image of: Hygiënisch vulconcept voor bigbags in cleanrooms

Speciaal voor het hygiënisch vullen van bigbags in cleanroom-situaties, ontwikkelde Dinnissen een extra hygiënisch bigbag-vulconcept.

De vuloplossing houdt vuilgevoelige pallets buiten de cleanroom. De bigbags hangen gedurende het hele vulproces aan een speciaal geleidesysteem waardoor ze zo min mogelijk in contact komen met elke vorm van verontreiniging. Bovendien vergemakkelijkt het hangsysteem het goed reinigen van de clean room. Als eerste stap in het vulproces wordt de bigbag met schone binnenzak stofvrij gekoppeld aan de vulkop.

Een decontaminatie- module kan stof en vuil veilig afvoeren tot het moment dat de vul- of losslurf is aangesloten. Vervolgens doet de speciale opblaasbare (infleatable seal) manchet haar werk. Ze sluit de aankoppeling van de vulslurf stofdicht af. Deze faciliteit houdt de clean room schoon en stofvrij. De bigbag wordt daarna vacuüm gezogen en vormgeblazen met stikstof. Hierdoor ontstaat een schone zuurstofvrije (<1 procent) omgeving die de houdbaarheid van voedingsmiddelen verlengt.

De laatste stap in het hygiënisch vullen van bigbags is het automatisch luchtdicht sealen van de binnenzak. De bigbag kan hierna op elke gewenste manier worden gesloten en van een schone bodemplaat worden voorzien. Hierna wordt hij hangend, via een speciaal geleidesysteem, uit de clean room getransporteerd. Dit gebeurt via een speciale snelsluitdeur en met gebruikmaking van geforceerde ventilatie. Voorgefilterde geconditioneerde lucht wordt tijdens het openen en sluiten van de deur, in een laminaire richting geblazen met een snelheid van 0,4-0,5m/s. In de medium of low care omgeving wordt de bigbag op een pallet geplaatst.

Om ergonomische redenen zitten de bedieningselementen op één niveau en zijn haken, zwenkbare vulkoppen en twisterkoppen goed bereikbaar. Dinnissen biedt ook oplossingen voor het automatisch laten coderen en bemonsteren van bigbags ten behoeve van tracking en tracing, metaaldetectie en het integreren van controlezeven.

Geschreven door

Logo van:Hygiënisch vulconcept voor bigbags in cleanrooms

Dinnissen Process Technology

Trusted by the best Bij Dinnissen zijn we er trots op dat we wereldwijd bekend staan om onze expertise, kwaliteitsproducten en innovatieve oplossingen op maat. We zijn nog trotser, dat onze klanten en medewerkers... Lees meer

We gebruiken cookies

Wij gebruiken cookies om ons verkeer te analyseren. Wij delen ook informatie over je gebruik van onze site met onze sociale media, reclame- en analysepartners.

Lees meer