Hosokawa patenteert Actieve Vriesdroger

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Hosokawa patenteert Actieve Vriesdroger

Hosokawa Micron heeft onlangs een nieuw patent gekregen voor de Actieve Vriesdroger, die voordelen biedt boven de tray-vriesdroogmethode die in de farmaceutische industrie gebruikelijk is. De Actieve Vriesdroger (AFD) produceert poeder in plaats van een cake. Dit maakt eventuele nabewerkingsstappen zoals malen of breken overbodig.

Andere innovaties zijn verbeterde procescontrole en de mogelijkheid om te kiezen waar het gedroogde product wordt opgevangen, zoals aan de onderkant van de droger of in het filter. Het eindproduct dat de AFD levert is van superieure kwaliteit; het is een fijn, vrij stromend poeder. Omdat de bevriezing in de AFD vacuüm-geïnduceerd is, is de vriesfase beter beheersbaar, wat in een korrelige, sneeuwachtige ijsstructuur resulteert.

De AFD is een volledig steriele installatie: er is minimale tussenkomst van de operator, vanaf het moment dat de suspensie of oplossing wordt ingevoerd, tot aan de aseptische lediging van het poederachtige product naar een afgesloten houder. De AFD is een volledig geautomatiseerd systeem inclusief CIP- en SIP-cycli en is uitstekend reinigbaar.

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Inschrijven icon.arrow--dark