Hosokawa Group presenteert PicoLine serie Mini machines

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Hosokawa Group presenteert PicoLine serie Mini machines

De Hosokawa Group presenteert de PicoLine-serie laboratoriumapparatuur voor de verwerking van poeders, op gram-niveau. Het systeem is gebaseerd op een gemeenschappelijk uilities- en besturingsplatform, waarop de verschillende apparaten kunnen worden gemonteerd.

In de beginfase van de ontwikkeling van nieuwe producten is het dikwijls slechts haalbaar om zeer kleine hoeveelheden te produceren, soms slechts enkele grammen. Dit speelt niet alleen bij de ontwikkeling van farmaceutische producten maar ook bij pigmenten, gewasbeschermingsmiddelen en hoogwaardige mineralen en chemicaliën. De kosten van dergelijke producten kunnen oplopen tot duizenden Euro’s per gram. Dit vormt een uitdaging voor de procesapparatuur waarmee deze producten worden gemaakt. Zo moeten producten een zo homogeen mogelijke samenstelling krijgen en dienen verliezen tot een minimum te worden beperkt.

Minimachines
De Hosokawa Group speelt op deze uitdaging in met de PicoLine-serie laboratoriumapparatuur. Deze serie van minimachines omvat apparaten voor het malen, classificeren en mengen van poeders, op gram-niveau. Het systeem is gebaseerd op een gemeenschappelijk utilities- en besturingsplatform, waarop de verschillende apparaten kunnen worden gemonteerd. Het PicoLine-programma is geschikt voor zowel batch productie (tot 10 g) als continu-processen (tot 1 kg/uur).
uitgangspunten bij het ontwerp
-volledig vermijden van dode zones
-maximaal reduceren van oppervlakken die risico vormen voor productafzetting
-stroomlijnen van productroutering
-integreren van reinigingsmogelijkheden

Hosokawa Group stand op Industrial Processing 2012: Hal 11. C024

Lees meericon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Hosokawa Group presenteert PicoLine serie Mini machines

Hosokawa Micron BV

Hosokawa Micron B.V. maakt deel uit van de Hosokawa Micron Group en is gespecialiseerd in het ontwerpen, vervaardigen en leveren van poederprocessystemen en -apparatuur voor de mechanische en thermische verwerking... Lees meer