Hogere droogtoren-capaciteit met Pegasus Droog Unit

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Hogere droogtoren-capaciteit met Pegasus Droog Unit

Droogtorens vergen een enorme investering en een veel energie tijdens het gebruik. Het drogen van vloeibare producten zoals melkextracten, wei, smaakconcentraten en wetmixproducten is daardoor een kostbare aangelegenheid. Om de capaciteit van droogtorens te vergroten en de kosten en het energieverbruik bij het drogen van poedervormige stoffen te verlagen, ontwikkelde Dinnissen een innovatieve manier om voorgedroogde producten, na te drogen via de Pegasus® Droog Unit.

Het drogen van vloeistoffen en wetmixproducten tot houdbare poeders vergt een hoog energieverbruik en de inzet van kapitaalintensieve droogtorens. Om wet mixen in droogtorens te kunnen drogen is immers veel lucht, een hoge luchtdruk en een hoge temperatuur (tot 200°C) nodig. Voor bedrijven die de capaciteit van hun kostbare droogtorens willen verhogen, of de investering in een nieuwe droogtoren willen voorkomen of uitstellen, ontwikkelde Dinnissen het drogen in de nieuwe Pegasus® Droog Unit. Door voorgedroogde wetmixen bij lagere temperaturen na te drogen wordt niet alleen veel energie bespaard maar blijven ook kleur, geur, smaak en de werking van vitaminen beter behouden. Tijdens het droogproces maakt Dinnissen gebruik van de dubbelassig paddle mechanisme in de Droog Unit dat poeders, korrels en granulaten luchtig opwerpt. Tijdens het zogenaamde fluïd bed dat zo ontstaat bewegen de grondstoffen zich behoedzaam door de lucht. Exact op het moment dat grondstoffen luchtig worden opgeworpen, injecteert Dinnissen lucht met een temperatuur van 80°C tot 140°C in de Droog Unit. Zwevende poeders, grondstofdeeltjes of korrels vermengen zich zo gemakkelijk met de warme, droge lucht. Ze drogen daardoor gelijkmatig, snel en efficiënt. Het vermengen van droge, warme lucht met grondstoffen in de gefluïdiseerde zone, vereist geen druk en een veel minder warme luchtcapaciteit. Bovendien krijgen poeders, korrels en granulaten tijdens het drogen in de Droog Unit, geen kans om te klonteren of te beschadigen. Het drogen in de Pegasus® Droog Unit is ook geschikt voor het drogen van vloeistoffen (melk, lectine, emulgatoren, vruchtensap en aroma’s) op droge dragerstoffen zoals thee, muesli en cacaokorrels. Door het uitgekiende besturingsprogramma in de Droog Unit, kunnen producenten gemakkelijk variëren met de droogfunctie, droogtijd en het vochtgehalte. Bovendien kunnen producten in de Pegasus® Droog Unit nog meer nabewerkingen ondergaan zoals het opsproeien van vloeistoffen.

Geschreven door

Logo van:Hogere droogtoren-capaciteit met Pegasus Droog Unit

Dinnissen Process Technology

Trusted by the best Bij Dinnissen zijn we er trots op dat we wereldwijd bekend staan om onze expertise, kwaliteitsproducten en innovatieve oplossingen op maat. We zijn nog trotser, dat onze klanten en medewerkers... Lees meer