HITMA Process en Alcatraz Interlocks gaan partnerschap aan

icon.highlightedarticle.dark Management
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: HITMA Process en Alcatraz Interlocks gaan partnerschap aan

HITMA Process en Alcatraz Interlocks werken sinds kort samen. Met ingang van 1 februari 2012 vertegenwoordigt HITMA Process het assortiment van Alcatraz in Nederland. Alcatraz is een toonaangevend bedrijf op het gebied van procesveiligheid. Sinds 1993 ontwerpen en produceren zij veiligheidsvergrendelingen voor o.a. de gas- en olie-, chemische en on-, offshore industrie. Algemeen directeur Lester Millard meldt dat de samenwerking een waardevolle uitbreiding biedt op het portfolio van HITMA Process.

Permanente veiligheid
Kennis, voorzichtigheid en schriftelijke procedures kunnen niet altijd een veilig proces garanderen. Zelfs bij de meest geavanceerde veiligheidsmaatregelen kan menselijk falen een bepalende rol spelen. De mechanische vergrendelsystemen van Alcatraz Interlocks zorgen er, met behulp van een gecodeerde, gepatenteerde, sleutel voor, dat een van te voren vastgestelde procedure gevolgd moet worden. Bijvoorbeeld het openen of sluiten van een afsluiter. De interlocks bieden permanente veiligheid tijdens productie en onderhoud. Ze worden gebruikt in tal van kritische installaties zoals: overdrukventielen, in- en uitlaten van veiligheidsafsluiters, monsternamesystemen, ‘pig-launchers’ en industriële mixers.

Bijna geen bewegende delen
De interlocks zijn vervaardigd van elektro-polished stainless steel 316 en zijn onderhouds- en vetvrij. Ze hebben bijna geen bewegende delen en zijn voorzien van een automatisch sluitende beschermkap. Deze voorkomt dat zand en stof het sluitmechanisme bereiken. De interlocks van Alcatraz zijn ook bestand tegen vuur en extreme kou.

Geschreven door

Logo van:HITMA Process en Alcatraz Interlocks gaan partnerschap aan

Hitma B.V.

Bij Hitma denken we graag met je mee. We begrijpen dat processen overal anders zijn. Daarom werken wij intensief samen om een technische oplossing op maat te kunnen bieden. Zo zorgen wij ervoor dat je altijd de juiste producten of service ontvangt. Lees meer